Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Známky toho, že se váš život ubírá po nesprávné cestě

do what you can

Hledání a nalezení smyslu života je pro mnoho z nás cíl, který se více či méně zjevuje v našich pocitech, myslích a srdcích. Často však tyto pocity nedokážeme vnitřně vyslechnout a mizí nám v mlze každodenních starostí a radostí. Bloudíme po stezkách určených tím, co nám bylo kdy řečeno, a točíme se v kruhu, do kterého jsme se dobrovolně uvázali volbami a rozhodnutími, které byly svobodné a naše jen zdánlivě.

Pokud neprožíváte život naplňujícím způsobem a neposloucháte hlas srdce, pak se vám nežije snadno. Pokud však ano, začnou do sebe věci zapadat, vyjdete z mlhy a celý vesmír se spojí, aby vám pomohl vaše sny naplnit. Budete cítit vnitřní klid, smysluplnost a jas vašich dnů.

Pokud budete vnímaví a najdete-li si vnitřní cestu k tomu, abyste uměli naslouchat a dokázali pochopit impulsy z vašeho nitra i okolí, vaše životní cesta se vám zjeví v celé své kráse. Pokud ale naslouchat neumíte, nebo nechcete a budete od svého hlasu utíkat k pasivitám, pak svoji vnitřní sílu, lásku, rovnováhu a smysl života najdete jen stěží.

Zamyslete se a zvažte, zda neprožíváte následujícího známky toho, že kráčíte po špatné cestě.

Vyčerpanost

Cítíte se prázdně nebo vyčerpaně? Trpíte výkyvy nálad? Naše tělo přímo odráží stav naší duše. Zaměřte se na okamžiky, kdy na sobě pozorujete změnu nálady k horšímu a zamyslete se nad tím, co takový stav způsobuje. Časem odhalíte, co se na těchto stavech podepisuje.

Odkládání povinností

Nechce se vám do práce nebo jiných úkolů? Pak byste možná raději dávali energii do něčeho smysluplnějšího. Přemýšlejte nad tím, jaké činnosti vás dobíjí, a zpočátku se do jedné z nich pusťte a uvidíte, jestli je to opravdu tak. Seznam příjemných a smysluplných činností můžete postupně rozšiřovat.

Stres

Pokud cítíte stres, pak jste pravděpodobně jinde, než byste chtěli být. Nemáte čistou hlavu a to vám brání v tom, abyste si užívali každý okamžik, který prožíváte. Zamyslete se, zda se cítíte dobře tam, kde jste, nebo byste raději byli jinde.

Závist a žárlivost

Pokud lidem kolem závidíte jejich životy, pak pravděpodobně plně nežijete ten svůj. Zeptejte se sami sebe, co za životní kvality ve vás tento pocit vyvolává a zkuste je v sobě a pro sebe rozvíjet tak, abyste byli sami se sebou spokojenější.

Chybějící láska k sobě samému

Mít rád sebe sama znamená přijmout, kde jste ve svém životě. Přijmout, kde jste ve svém životě, znamená věřit, že jste v daném okamžiku života na správné cestě. Na chvíli se zastavte a rozhlédněte, přijměte to, kým jste.

Žádná životní změna není snadná a vyžaduje určitou sílu pro její nastartování i udržení v běhu do doby, než se nové návyky stanou přirozenou součástí života. Ne pro všechny, ale pro některé z nás může být takovým impulsem a oporou jógová praxe.

 

Komentáře (0)
David

Na svět přicházíme plni zvídavosti, radosti a lásky... a pak nás to nějak semele.

04.03.2016 - 22:35

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám