Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jak na tu nejlepší péči o jógamatku

Podložka na jógu nevyžaduje náročnou péči, ale rozhodně byste ji neměli zanedbat. Správnou údržbou zajistíte delší životnost podložky a příjemný pocit z praxe.

Čištění podložek

Vezměte si k ruce nějaký z nabídky ekologických přípravků na vyčištění jóga podložek. Sprej na jógamatku určitě znáte z jógových studií na čištění erárních jógamatek. Jednoduše postříkáte plochu podložky a přetřete ji hadříkem. Jaké vlastnosti by ale správný čistič měl mít? Pro vaše bezpečí by měl být dermatologicky testovaný a pro dobro přírody zase vegan a ze 100% přírodních ingrediencí. Vaše smysly potěší, pokud čistič obsahuje i esenciální oleje k ovonění prostoru. Čistič na podložky Yogashop je navíc k dostání ve třech variantách, proto si můžete zakoupit balení s rozstřikovačem a následně jen doplňovat z většího 5L balení.

Správné zacházení

S údržbou jógamatky nakládejte dle materiálu. Podložky z PVC se dají vyprat v pračce na 40° s malým množstvím pracího prášku bez použití sušičky, jutové také, ale jen za studena. Ostatní materiály, jako je neklouzavý polyurethan nebo korková podložka na jógu, se do pračky dávat nedoporučují.

Rozhodli jste se pro zakoupení nové podložky? Nejprve ji rozbalte a nechte vyčichnout – některé materiály mají tendenci být zprvu výrazné svou vůní. Abyste zabránili poškození podložky potem z náročné lekce, pořiďte si také ručník na jógamatku, do kterého se všechen pot vsákne. Ochráníte tím svou podložku a navíc vám to při lekci nebude podkluzovat.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

27.08.2020 - 09:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám