Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Zdravý životní styl má být radost, ne povinnost. Přijďte se inspirovat na Festival Evolution

Jak se stravujeme, odpočíváme, zda máme dostatek pohybu a jestli jsme spokojení, to jsou faktory, které vypovídají o tom, jak žijeme. Festival Evolution, který se bude konat v termínu 16. – 18. září na Výstavišti v Praze Holešovicích, přinese inspiraci všem, kterým není lhostejné, jakým způsobem a v jakém prostředí žijí.

Bio potraviny, ekologické vychytávky nejen do domácnosti, ale také inspirativní pohled na výchovu a rozvoj dětí. Těšit se zde můžete na nepřeberné množství novinek, trendů a inspirace pro zdravé tělo i duši.

Jak a proč jíst zdravě

Se zdravým životním stylem souvisí samozřejmě stravování. Nejde o to, vzdát se všeho, co máme rádi, ale pochopit, jak jíst, abychom se mohli cítit lépe, měli energii a uměli zvládat stres.

Žaneta Kremsa návštěvníkům prozradí, jak jednoduchými triky podpořit trávení, jak je důležité jíst vědomě a v klidu. Martin Novotný ve své přednášce Mikrobiom 5.0 srozumitelně vysvětlí, jak ten „kbelík baktérií, plísní a kvasinek v našich střevech“ ovlivňuje více než jen trávení a co můžeme udělat pro zlepšení stavu mikrobiomu. Eva Hájková zase objasní možné příčiny vzniku a oblasti prevence v onkologii pomocí výživy a poskytne i praktické návody, jak rakovinovému bujení zabránit a pokud již probíhá, jak ho zmírnit.

 

Duševní zdraví jde ruku v ruce s tím fyzickým

O kvalitě potravin a významu pohybu pro život se mluví neustále, ovšem jedním z nejvíce podceňovaných faktorů zdravého životního stylu je psychika. Neustále někam spěcháme, podceňujeme význam spánku a pro starosti nemůžeme ani spát a odpočinek u nás vypadá tak, že brouzdáme po sociálních sítích, které nám na dobrém rozpoložení nepřidají. V současné době si málokdo dokáže najít čas sám na sebe. Pokud se teď trošku poznáváte, zkuste na chvíli zastavit a udělejte si čas na návštěvu Festivalu Evolution.

/

Sportovní psycholog Václav Petráš představí svou novou knihu s názvem Psychologie vítězství. Zaměří se především na to, jak lze rozvíjet silnější psychiku ve sportu, ale i v běžném životě. Máte někdy pocit, že nejste sami sebou? Přemýšlíte, proč jste udělali či řekli právě toto, když vám to vůbec není podobné? Daria Heřmanová tvrdí, že za vším mohou stát manipulace druhých lidí s námi nebo naše manipulace s ostatními, a poradí, jak s tím pracovat.

Pohyb, dech, meditace

Že na duševní pohodě můžete pracovat nejen teoreticky, ale také prakticky, vám dokáže Martina Slabá ve svém workshopu Léčivá síla taichi. Přesvědčí vás, že se Taichi nesoustředí pouze na práci s naším tělem, ale prostupuje všemi úrovněmi našeho bytí. Vrátit harmonii sami sobě, přírodě i celému světu, můžete ve workshopu Martina Bartoška Dechové cviky a léčebné zvuky. Pokud chcete zažít syrovou sílu v nás prostřednictvím maorského tance haka, nenechte si ujít workshop Lví srdce.

Není bylina, aby na něco nebyla

Že nám příroda nabízí celou škálu léčivých látek, věděly už naše babičky. Dnešní věda navíc potvrzuje jejich zkušenosti. A na sílu bylin v 21. století se ve své přednášce zaměří MVDr. Jiří Pantůček. Migrény či bolesti hlavy, kloubů, zhoršený spánek či imunita, detoxikace, trávicí či ženské problémy, stárnutí či péče o pleť – to vše lze totiž řešit přírodní cestou bez syntetických látek. Co všechno bylinky umí a jak je využívat se dozvíte také v přednášce Jany Hrindové, která bude mluvit (nejen) o bylinných tinkturách. Jan Martin prozradí, které byliny nám pomohou ke zdravému spánku. S Lukášem Hurtem nahlédnete do fascinujícího světa démonizované byliny jménem konopí, která v posledních letech zažívá zasloužený návrat na výsluní jak v oblasti medicínské, tak z hlediska průmyslového využití.

Krása a péče o tělo

Ve vystoupení Moniky Kačerovské se dozvíte, jak se orientovat v přírodní kosmetice či jak poznat, že se opravdu jedná o přírodní a bio produkt. O kadeřníkovi, který se díky józe dostal k přírodním barvám a kombinuje obchod a holistický přístup, bude vystoupení Filipa Gregora. Jana Hrinková představí dvě žhavé novinky zásadité péče o pleť a ňadra, samozřejmě také přírodní.

Ať už se rozhodnete vyrazit na festival za programem nebo za nákupy, energii můžete dobít v některé z kavárniček nebo ve food zóně, kde jako vždy můžete ochutnat i dobroty, na které byste si doma třeba netroufli. Více informací o Festivalu Evolution najdete na www.festivalevolution.cz.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

27.08.2022 - 17:06

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám