Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Festival Evolution v září bude! Co si nenechat ujít?

Třetí víkend v září se na Výstavišti v Praze Holešovicích ponese v duchu zdravého životního stylu. Konat se zde totiž bude Festival Evolution, na kterém pořídíte nejen potraviny v bio kvalitě, přírodní kosmetiku a ekologické produkty, ale navíc zde načerpáte na jednom místě informace, ke kterým byste si jinak hledali složitě cestu.

Není moc míst, kde se pod jednou střechou prolíná pět oblastí jako zdraví, ekologie, bio styl, alternativa a osobní rozvoj, které na sebe vzájemně navazují a doplňují se.  Ať už patříte k pravidelným návštěvníkům Festivalu Evolution, nebo ho letos navštívíte poprvé, určitě budete odcházet plni nových podnětů a inspirace. Těšit se můžete na 400 vystavovatelů a dalších 150 vystupujících, kteří se během tří dnů vystřídají na šesti pódiích.

Nakupujte s rozmyslem

Trendem poslední doby je odklon od konzumu a návrat k minimalismu, stejně jako ekologické smýšlení v duchu zero waste. A právě tyto dva směry se velmi odráží ve festivalové nabídce. Proto zde najdete udržitelné produkty, od těch do domácnosti, až po oblečení. Proč mít plnou skříň trendy oblečení, když můžete investovat do kousků, které vám vydrží a navíc se dají vzájemně kombinovat? Na festivalu se dozvíte, co znamená pojem udržitelná móda, nebo jak můžete výběrem vhodné kosmetiky a drogerie prospět svému zdraví a ulevit planetě. Naučíte se, jak číst etikety a přemýšlet nad tím, zda to, co si kupujete, opravdu potřebujete. Také se zbavíte předsudků vůči některým potravinám a třeba vás potěší informace, že i čokoláda může prospět našemu zdraví, jen je třeba vybrat tu správnou.

V dnešní době plné informací z oblasti výživy mnohdy nevíme, co bychom našim dětem měli či neměli připravovat. Je lepek špatný? Co mléčné produkty? Jak děti přimět, aby konzumovaly například fermentované potraviny? Co má jíst dítě, které má například potravinové alergie, senzitivity či intolerance? Jak zajistím, aby mělo veškeré potřebné živiny? Odpovědi (nejen) na tyto otázky nastíní například specialistka na výživu Eva Hájková. Aneta Benediktová se podívá na posílení dětské imunity pomocí bylin a Petra Vašková se zamyslí nad tím, jestli je cukr opravdu hrozbou či drogou. Jeden z nejuznávanějších lékařů funkční medicíny Jan Vojáček prozradí, jak důležitá je míra odolnosti organismu, zejména vůči stresu. Chybět nebude ani celostní pohled na medicínu a především na naše zdraví.

Připravena jsou ale také témata se zaměřením na bylinkářství, homeopatii nebo tradiční čínskou medicínu. Z ekologických témat se bude mluvit o ekologické a bezodpadové domácnosti, ke které se můžete postupně dopracovat každý. Společně s lektorkou Natašou Foldánovou se společně podíváte na to, jak i malé krůčky, které může udělat každý z nás, ovlivní to, jak bude vypadat náš svět v budoucnosti. Chybět nebude návod Kateřiny Horáčkové na jedlé lesní zahrady nebo naopak návrhy na městské zahrady budoucnosti v podání Karolíny Dvořákové a Magdalény Prunerové. Své místo v programu budou mít také cirkulární ekonomika, udržitelné cestování nebo „pomalé nákupy“.

Že při péči o zdraví nesmíme zapomínat ani na svou duševní pohodu, se přesvědčíte na přednáškách věnujících se osobnímu rozvoji. Partnerská a rodinná poradkyně Charlotte Benátská vysvětlí, co vůbec znamená spojení „pracovat na sobě“ a nabídne tipy, jak ve vztazích předcházet konfliktním situacím, aby se oba partneři cítili ve vztahu dobře. Ondřej Lakomý vás zasvětí do fungování zákona přitažlivosti, který může být klíčem k uskutečnění vašich snů. Jak sladit rozdílné intimní potřeby mužů a žen prozradí Lucie Sitařová a Martin Plas, Ivo Janeček se zase bude lidskou sexualitou #prostejinak.

Festival pro celou rodinu

„Kromě přednášek, seminářů a uměleckých vystoupení připravujeme také konzultace a poradenství, kuchařská dema, ukázkové lekce, praktické workshopy nebo programy pro děti,“ říká Ctirad Hemelík, zakladatel festivalu pro všechny, kteří to vidí #prostejinak.

A ještě jeden tip na závěr. Určitě nevynechejte food zónu, ve které můžete ochutnat speciality veganské i vegetariánské kuchyně, stejně jako dobroty bez lepku nebo přidaného cukru. Už teď můžete koupit vstupenky v předprodeji na www.festivalevolution.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

02.09.2020 - 17:43

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám