Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jógový playlist pro tento týden (vydání #2)

playlist

Člověku cyklickému začíná nový týden, pojďme se proto prostřednictvím hudby společně vyladit a naladit na všechny radostné události, která nás čekají.

První skladba k potěše duše je Baba Hanuman od Američana, který přijal jméno Krishna Das, a který roku 1970 (ve svých 23 letech) poprvé navštívil Indii a započal studovat cestu Bhakti jógy. Od roku 1996 vydává alba a koncertuje se svojí hudbou. Jeho texty opěvují hinduistické bohy a v této skladbě Hanumána, což je hinduistický bůh v podobě opice. Objevuje v eposu Rámájana jako pomocník prince Rámy a i dalších starých textech (Máhabharáta).

Eterickým stylem podobným Sigur Ros nebo Brienu Eno, se prezentuje v Brooklynu žijící Garth Stevenson (původem Kanaďan). Na základě prožitků z měsíc trvající cesty po Antarktidě zkomponoval album Flying, a vy si z něj můžete poslechnout ukázku. Hodí se jak pro společnou jógovou lekci, tak pro domácí jógovou praxi, i jako hudební doprovod k nezávislému filmu 🙂

Čistá láska je pro naše životy podstatná a proto si zopakujme příběh, jak láska vypadat nemá. Love Love Love od Of Monsters And Men.

10 laws (afirmace) pro život, pokud vládnete anglicky, od známého amerického hudebníka Easta Forresta, který byl letos v srpnu v Praze a živou hudbou doprovodil lekci jógy v Bindu.

A na závěr pohlazení od Johna Lennona. Přejme mír každé bytosti a přejme ho i sami sobě, impuls musí vycházet z každého z nás. Imagine. Aneb od hippie k hipsters.

Klikněte na jógový playlist pro inspirativní poslech

 

Komentáře (0)
David

Na svět přicházíme plni zvídavosti, radosti a lásky... a pak nás to nějak semele.

12.12.2015 - 16:03

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám