Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga v Římě

řím náměstí sv. Petra jóga

Do Říma jsme se vypravili za poznáním kolébky civilizace, jejíž kultura, zvyky a tradice dodnes formují naše životy. Unikátní souhra antiky, renesance, baroka a modernity. Živosti, pestrosti kultury, gastronomie, módy a životního stylu vůbec.

V žádném ohledu nás nezklamal a přinesl nám spoustu zážitků a poznání. Vybaveni průvodci v papírové i elektronické podobě jsme žasli při pohledu na výtvory lidského důmyslu a kreativity napříč staletími, ať už mám na mysli chrámy, umělecké předměty, jídlo nebo espresso.

Procházení ulic, uliček a náměstí nám dalo docela zabrat a tělesné schránky nám začaly dávat jasně najevo, že dnům plným procházek už odvykly. Pro mě byl zážitek z pěší turistiky umocněn tím, že jsem si před odletem pořídil svoje první barefoot boty a v Římě si s nimi prošel velkou premiéru.

řím castel san angelo jóga

Dlažba římských ulic je velmi pestrá a přinesla mým receptorům řadu nových podnětů 🙂

Třetí den jsme se shodli, že nám prospěje pomalejší, na protažení a uvolnění zaměřená lekce jógy a relativně rychle jsme si našli a vybrali na první pohled zajímavé a příjemné jógové studio RYOGA a lekci Slow Flow instruktorky s italským jménem a anglickými kořeny Leonory Zotti.

Stačilo poslat stručný dotaz, zda můžeme přijít ve dvou a bez znalosti italštiny a během chvíle nám přišlo srdečné pozvání, ať bez obav dorazíme. Na cílové adrese nás čekalo moderní a designově povedené studio s milými recepčními, vybavení šaten a sálu bylo rovněž velmi povedené.

D28F4474-7FA8-4F26-BECF-578BB84BAE60

Na lekci nás bylo 12, což bylo tak akorát, abychom nesdíleli jógovou podložku ve dvou. Lekce byla vedena v italštině a angličtině, občas s převahou italštiny, takže občas nebyly pokyny zcela zřejmé, ale celkově jsme si jógovou lekci užili a prospěla nám.

Na co nejsem z Čech zvyklý, a co mě překvapilo, byla převaha můžu v dresech Lululemon a zřejmě zvyk odkládat části oblečení až do polonaha spolu s rostoucí teplotou v sále. Italská bezprostřednost se projevila i v závěrečné šavásaně, kdy dva jogíni sdíleli společně poslední volnou deku.

/

Na cestách se samozřejmě dá praktikovat vlastní, soukromá praxe, ale návštěva a cvičení v jiném prostředí pro mě byla obohacujícím zážitkem. Pomohla mi uvědomit si, jak malé obzory mám, a věřím, že si je budu postupně rozšiřovat.

Zbývá jen dodat, že cena lekce byla 40 EUR na osobu.

 

Komentáře (0)
David

Na svět přicházíme plni zvídavosti, radosti a lásky... a pak nás to nějak semele.

05.03.2016 - 01:46

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám