Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Cvičte jógu a víc si užijete milování

Jóga může mít jeden úžasný vedlejší efekt. Pokud pro ni ve svém životě najdete místo, zkvalitníte tím i svoje postelové hrátky. A řekněte sami, kdo by si nechtěl více užít milování.

Praktikování jógy spočívá po fyzické stránce na třech pilířích – uvědomění si vlastního těla, zvýšení jeho pružnosti a pohyblivosti a zkvalitnění dýchání. Všechny tyto tři oblasti mají společné, že každá sama o sobě může významně zlepšit váš pocit ze života. Kromě toho ale mohou také pomoci zintenzivnit prožitek, který vy a váš partner či partnerka budete mít z intimních chvilek. Zvýšené uvědomění vlastního těla s sebou nese zvýšené prožívání všeho, co se vašeho těla týká. Není asi třeba příliš vysvětlovat, že se to týká i prožívání sexuálního vzrušení. Napovíme jen, že silnější orgasmus je pouze jednou z výhod, které vám zvýšené uvědomění vlastního těla přinese.

Zlepšená pohyblivost, tedy vyšší obratnost a větší síla, zase umožňují, abyste zkoušeli nové, divočejší polohy, nebo se déle vydrželi milovat v těch stávajících. Ačkoliv délka intimního styku není všechno, a rozhodně se při sexu vše netočí kolem minutové ručičky na stopkách, většina z vás jistě také má zkušenost, že alespoň občas je dlouhý sex tuze příjemnou záležitostí. Právě jóga vám může pomoci dosáhnout fyzické kondice, díky níž nezačnou vaše svaly po prvních pár minutách zoufale ochabovat, a která zařídí, aby vaše milování místo klimaxu neskončilo v bolestivých křečích.

Obdobné platí i pro zlepšené dýchání. Jógová cvičení zaměřená na dýchání zlepšují prokrvení a okysličení organismu, ale nejen to. Také posilují některé při milování velmi důležité oblasti těla, jako páteřní a pánevní svalstvo. Páteř a pánev přitom při milování hrají obzvlášť důležitou roli, a ani zmíněné lepší prokrvení organismu vašemu uspokojení rozhodně neuškodí.

A jaké jsou pozice, které váš sexuální život zaručeně vylepší? Tady máte pět návrhů, které se ve vaší ložnici neztratí:

Upavista Konásana: Zvýší prokrvení pánevní oblasti, čímž posiluje libido.

Salamba Sarvangásana: Díky svému vlivu na krevní oběh příjemně tělo zrelaxuje, zbaví stresu a uvolní vás, takže si milování více užijete.

Supta Baddha Konásana:Pozice zlepšuje zdravé fungování pohlavních orgánů, pro ženy pak navíc snižuje nepříjemné negativní efekty PMS i menopauzy.

Marjaryásana: Tahle ásana funguje podobně, jako známé Kegelovy cviky. Posílením pánevního dna zvýšíte svoji kontrolu nad vlastním i partnerovým orgasmem a zvýšíte jejich intenzitu.

Bhujangásana: V jogínské tradici tahle pozice otevírá srdce, čímž vám pomůže otevřít se lásce. Zároveň jde o pozici, která zvyšuje energetickou hladinu. Už se nemusíte bát, že se na milování budete večer cítit příliš unaveně.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

02.07.2014 - 12:10

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám