Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga jako modlitba v Anežském klášteře

Praha v létě nabízí netušené zážitky. Jedním z nich je rozhodně výjimečný jógový večer v magické KAPLI sv. Salvátora za doprovodu kosmického bubnu zvaného hang drum. Dvouhodinovou lekcí a koncertem vás provede zkušená lektorka jógy Markéta Faustová a hudebník Daniel Beneš. Akce se koná 21. 7. od 19.00 do 21.00 v rámci programu ANEŽKA LIVE, který pořádá Národní galerie Praha.

Jóga a koncert v magické kapli Anežského kláštera 21. 7. v rámci ANEŽKA LIVE NG PRAGUE

Jóga v netradičních prostorech je skvělá možnost, jak pozvednout praxi jógy o level výš. „Jsem moc ráda, že dali organizátoři ANEŽKY LIVE józe takový nádherný prostor jako je kaple sv. Salvátora. Genius loci tohoto historického místa dodá duchovnímu zážitku nový rozměr. Stejně tak jako živá hudba, která bude v tomto případě až kosmicky vibrovat. Myslím, že to bude let do známa i neznáma naší duše,“ říká o akci jogínka a zakladatelka serveru Moje Jóga Markéta Faustová, která již několik let organizuje jógové festivaly Dream and Fly day v nejógových místech.

„Praktikování jógy v sakrálních budovách, či na jiných neotřelých místech mimo jógová studia, mívá pro všechny zúčastněné neopakovatelnou atmosféru přítomného momentu. Ve světě není novinkou, akce podobného typu jsou velmi vyhledávané. Proto jsme velmi rádi, že Národní galerie zažije takovou premiéru. Pro naše návštěvníky i pro jogíny bude jóga v kapli pod vedením zkušené lektorky Markéty příjemným zpestřením,“ doplňuje Eva Sochorová, tisková mluvčí NGP.

Dvouhodinová zážitková lekce jógy je vhodná pro začátečníky i pokročilé jogíny. Je možnost i překladu do EN. Rezervujte si místo na marketafaustova@seznam.cz a užijte si léto v Praze.

 Markéta Faustová

Markéta Faustová je certifikovanou lektorkou Prana Flow Jógy podle systému Shivy Rey, stejně tak i jiných jógových směrů. Jógou provází jíž dvanáct let. Její styl je plynulý, tekutý, někdy dynamičtější jindy méně, skoro vždy ale opojný. Jeden pohyb se přelévá do druhého, jeden dech střídá druhý. Výsledkem bývá meditativní ztišení na úrovni ducha a protažení a uvolnění v celém těle.

Daniel Beneš

Daniel Beneš je multiinstrumentalista. Původem restaurátor umění se dnes plně věnuje hře na hudební nástroje se spirituálním aspektem. Nejvíce však přilnul k vesmírnému bubnu hang drum, který dokáže rozvibrovat každou buňku v těle. Zpívá.

 

Cena dvouhodinového zážitku: 250 Kč.

 Rezervace a kontakt :  Markéta Faustová, marketafaustova@seznam.cz, telefonicky: 722119091

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

15.07.2020 - 19:07

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám