Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Cesta je cíl

cestajecil

Jóga je cesta, která každého vede tam, kam si sám určí. Cíl je důležitý na začátku, aby bylo kam vykročit. Postupem času se destinace může změnit nebo prostě splyne s cestou samotnou a přestane být důležitá. Tomu se říká naplnění, nebo? 

Projekt Cesta je cíl je spojením vášně pro cestování a jógu. Tatiana Vomáčková pojede “šňůru” po Čechách, aby zkusila, jestli umí dávat radost z pohybu v rytmu dechu lidem, kteří si jedno víkendové ráno přijdou zacvičit.

Táňo jaká je Tvá cesta jógy?
Mým snem se před pár lety stalo dávat lidem to, co jsem na lekcích jógy sama zažívala. Po letech výhradně ashtangové praxe jsem se ocitla na lekci nazvané vinyasa flow a pod vedením milované Lenky Nezvalové jsem se cítila jako v nebi. Při odchodu ze studia jsem se vznášela – tělo a mysl byly v souladu a nic mě netrápilo, ačkoli můj život byl tehdy centrifůga hadr. Měla jsem zajímavou práci, která mě vůbec nezajímala. Žila jsem v líbivém bytě, kde se mi vůbec nelíbilo a milovala jsem kluka, který mě vůbec nemiloval. Hledala jsem cestu ven a našla jsem cestu dovnitř. Dala jsem si čas a během pár let měnila skoro všechno kolem sebe, než mi došlo, že jediné, co opravdu potřebuju změnit, je můj pohled na sebe, protože ten se odráží ve všem kolem. Jsem na cestě, daří se mi někdy víc a někdy míň, ale podstatné je, že zatím jsem vždycky našla sílu se zvednout a obrátit se vzhůru nohama, abych to viděla jinak.

Cesta je cíl - zastávka první
KDE: Písek, studio Jógou k sobě
KDY: 19.4. od 10h

Co vedlo ke zrození projektu cestování po Čechách?
Ráda cestuju a ráda se vracím domů. Ideální pro krátké výlety po Čechách. Na jaro a léto 2015 jsem naplánovala projekt, který jsem nazvala CESTA JE CÍL. Inspirovaly mě k tomu návštěvy studií mimo Prahu, mimopražské návštěvy u mě ve studiu, pražská přesycenost a mnohem menší možnosti mimo ni a v neposlední řadě touha nabít zkušenosti v cizím prostředí s novými lidmi a sdílet, co mě baví.

/

Jaké máš plány s Cesta je cíl?

Tatiana Vomáčková
Jóga je pro mě prostředkem komunikace se sebou a s okolím. Rozhodla jsem se spojit svou vášeň pro cestování a jógu do jednoho projektu a nazvala ho CESTA JE CÍL. Skze jógu objevuju, kdo jsem a kam patřím. Společenství lidí, kteří jógu praktikují, chcete-li sangha, je mi oporou a radostí.
Tatiana žije v Praze a má malé studio HappyGoLucky, kde vede lekce jógy a tvoří. Píše texty pro radost i na objednávku.
Józe se věnuje 8 let a druhý rok vede lekce. Vystudovala lingvistiku a literaturu, baví jí design, jízda na Vespě, moře a moře dalších věcí. Jí zdravě, žije hravě a až bude velká, chtěla by být šťastná.
S milou podporou yogapoint.cz se vydávám vstříc světu za hranicí Prahy a každý měsíc a ráda bych vedla aspoň jednu víkendově hravou lekci jógy v některém českém městě s přáním, že to někomu dá radost a vzletný krok.

Kam povede první cesta?
Začnu v Písku, kde jsem oslovila Emu ze studia Jógou k sobě, a ta byla mému nápadu otevřená a velmi vstřícná.

Tvé cesty věřím, budou inspirací pro ostatní, kde mohou sledovat průběh a Tvá poznání?

Fotky budou na Instagramu a Facebooku pod #heartbeats4yoga, protože moje srdce bije pro jógu.
V plánu jsou rozhovory s lektory ve městech, které navštívím, moje doporučení míst, kde cvičit a kde se dobře a zdravě najíst a kdo ví, možná to, co mi cestou cvrnkne do nosu.

Na jaká další místa zamíříš?
Oslovila jsem studia, přátele a lektory v dalších městech, a tak příští výlety povedou do Trutnova, Loun, Kroměříže a Českých Budějovic.

na plazi

Ochutnávka videí z předchozích cest, výletů a poznání, jejichž součástí je pro Táňu stále jóga…ať je kdekoliv ;-).

Asie 2013
https://vimeo.com/71732653
Řecko 2013
https://vimeo.com/77026781
Asie 2014/2015
https://vimeo.com/122584970

 

Komentáře (2)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

14.04.2015 - 10:37

Načíst další
Načíst další

Komentáře

  1. Tatiana Vomáčková napsal:

    dobrý den Evo. s radostí pojedu do Liberce. pošlete mi svůj kontakt a domluvíme se, třeba bude možnost. děkuju za komentář, tatiana

  2. Eva P. napsal:

    Dobrý den, Váš plán zní krásně, jen škoda,že Liberec neplanujete:-[ je totiž velká pravda,že mimo Prahu takové možnosti cvičit jogu moc nejsou:-[ a tak hledám a hledám:-)

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám