Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

5 přínosů jógy, jež prospějí i vaší kariéře

kariera_joga

Když začnete cvičit jógu, tak si ani neuvědomíte, jak pozitivně může změnit váš život. Není to totiž jen fyzické cvičení, ale má hlubší přínos nejen pro fyzické, ale i duševní zdraví. Pokud budete cvičit pravidelně, tak si zanedlouho všimnete, že začíná mít vliv na to, jak žijete váš život jako celek.

Jóga pomáhá vyřešit stresové situace, inspirovat, uvolnit se. To je prospěšné v každém aspektu vašeho života, včetně světa práce. Tady je pět způsobů, jak vám cvičení jógy prospěje v práci:

1. Jóga učí, že je potřeba přijmout svá omezení

Jóga je o postupných krocích kupředu, na podložce nemusíte s nikým soupeřit, ani sami se sebou. Každý má jiná omezení: například vám nejde konkrétní pozice tak jako ostatním, což může být zpočátku frustrující. Postupem času ale pochopíte, že má každý jinou stavbu těla a že je to normální. Jediný způsob, jak se skutečně zlepšit, je přijmout své omezení a pozici modifikovat tak, aby vám vyhovovala. Jóga nás učí, že nemůžeme být ve všem nejlepší a že každé zlepšení chce svůj čas.

2. Jóga nám ukazuje, že je možné dosáhnout čehokoliv, pokud jsme trpěliví

Možná jste zažili tu chvíli na podložce, kdy jste konečně zvládli něco, co vás nikdy nenapadlo, že budete schopni udělat. Nezáleží na tom, jestli je to něco velkého a okázalého, jako perfektní stoj na hlavě, nebo něco, co se zdá malé, třeba vaše dlaně na podlaze v předklonu. Důležitý je pocit úspěchu, kdy si uvědomíte, co jste právě zvládli.
Jóga učí, že při malých krůčcích a vytrvalosti můžete dosáhnout svých cílů, bez ohledu na to, jak velkých nebo malých.

3. Jóga pomáhá udržet klid ve stresových situacích

Je asi zbytečné vysvětlovat, jak se vám tato dovednost může hodit v pracovním životě. Ať už je to účast na pohovoru, absolvování zkoušky, nebo jen jednání s výstředním šéfem. Několik hlubokých udždžají dechů rychle odbourá stres – pošle pryč úzkost a nechá vás lépe se vypořádat s tím, co vám přijde do cesty.

4. Jóga nás učí odpočívat a soustředit se na věci, které jsou důležité

Je to tak snadné uvíznou v dlouhém seznamu úkolů, které ničí většinu našeho každodenního života, a zapomenout starat se o sebe sama. Stačí však půl hodina cvičení jógy po práci, odpočinete si a zbavíte se stresů z celého dne. Nejen, že vám jóga pomůže najít opět vaši rovnováhu a vrátit se k vašemu pravému já, když se cítíte nervózní a rozrušení. Ale rovněž si uvědomíte, že váš život není jen práce a co je pro vás podstatné.

5. Jóga učí, abyste měli důvěru ve své vlastní schopnosti

Pokaždé, když cvičíte jógu, je to nový začátek a příležitost zbavit se negativních myšlenek, které vás tíží. Se zaměřením na vlastní pohyby a dýchání, najdete půdu pod nohama a uvědomíte si svou vnitřní sílu. Ať už vás ten den potkalo cokoliv, co narušilo vaši důvěru v sebe sama, jógová praxe vám ji vrátí zpět. Jóga vám pomůže uvědomit si vaše silné stránky a na nich můžete stavět vaši pracovní kariéru.
Jóga vám může pomoci zlepšit vaši kariéru, protože vám pomůže pochopit, kdo jste. Spíše než abyste se soustředili na to, co od vás očekávají ostatní lidé, jóga vám pomůže zjistit, jak můžete vy sami prospívat jako jedinečná osobnost.

Ať už chcete dosáhnout celkové změny povolání, přestát zásadní pohovor, nebo jen zlepšit svůj výkon v práci, kterou již máte, cvičení jógy vám ukáže vaše silné stránky, pomůže vám přijmout vaše omezení a dodá vám důvěru a odhodlání věnovat se vašim snům, krok za krokem.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

12.08.2014 - 06:13

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám