Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Gemmoterapie

Pupenové výtažky

Pupen (latinsky gemmon) obsahuje mimořádně hodnotné látky, které se v jiné části rostliny nevyskytují. Jsou to různé hormony, enzymy, minerály, stopové prvky, vitamíny a další látky, které zásadní měrou ovlivňují budoucnost rostliny. A jelikož právě pupeny jsou základem pro získání extraktů, výtažky vytvořené z jejich výluhů jsou proto mimořádně účinné. Laicky řečeno, obsahují všechnu sílu budoucího květu, kořene, zkrátka rostliny či byliny, kterou pupeny v sobě mají.

Výtažky z pupenů a z bylin mají široké spektrum účinnosti: zvyšují obranyschopnost (imunitu) organismu, podporují funkci centrální nervové soustavy, celkově posilují a omlazují organismus a pomáhají udržovat dobrý zdravotní stav.

Výtažky z pupenů nepoškozují lidský organismus, nemají nežádoucí účinky a nezanechávají v těle žádný „odpad”. Jejich užívání přináší pozoruhodné výsledky a množí nadšenci o nich hovoří jako o přípravcích třetího tisíciletí.

Co je třeba vědět?

Pupeny a byliny se sbírají v ekologicky čistém prostředí. Zdravotní nezávadnost každé receptury posuzuje Ministerstvo zdravotnictví. Bylinné výtažky lze užívat vedle klasických léků. Mezi užitím výtažků a léků je však nutno zachovat alespoň půlhodinový časový odstup. Užívání nevyžaduje žádnou zvláštní dietu. Jsou určeny k přímé spotřebě, obsahují vysoký obsah vitamínů, minerálních látek a dalších látek s fyziologickým účinkem. Jsou vyrobeny za účelem doplnění běžné stravy spotřebitele na úroveň příznivě ovlivňující jeho zdravotní stav. Jako český výrobek jsou podstatně levnější než zahraniční výrobky podobného typu.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

20.02.2010 - 11:22

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám