Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jaký bude předvánoční jóga jam s Cat?

/

Cat Alip-Douglas – ředitelka Jivamukti yoga London a Advanced Certified Teacher Jivamukti. Žena, která přijala pozvání, od tvůrců Prague Spirit Festivalu, do předvánoční Prahy, kde v rámci svého Magical Mindfulness s tématem MANTRA zve na otevřenou lekci Magical class a seminář Your Mind Your Body.

Kdy a kde můžete Cat v Praze potkat?

Magical class:  90 minutová Jivamukti jógová lekce pro všechny. Lekce proběhne v prostorách Novoměstké radnice, 11.12.2014 od 19h do 20:30h.

Your Mind Your Body: Seminář proběhne ve  studiu Yogame, 12.12.2014 od 10h do 13h

Pozvánka od Cat:

Proč téma Mantra?
Naše mysl skrze naše slova tvoří realitu, ve které žijeme. A to kdykoliv jsou vyslovena, ať už hlasitě, nebo šeptem.
Dech je v každé praxi základní mantrou. Když si během dýchání v hlavě řeknete “nadechni” a “vydechni”, tak je to nejjednodušší způsob, jak zůstat v přítomném okamžiku a získat a udržet si otevřenou a bdělou mysl v našem životě, který žijeme i mimo jógamatku. Toto často chybně hledáme kdesi mimo nás, nebo daleko v neznámých duchovních končinách. A nakonec dojdeme k pochopení, že to co jsme s takovou vervou hledali, je blíže než jsme mysleli – tak blízko jako dech, který dýcháme.

Cvičení bude vždy spjato s vědomím dechu…Bez pochyby ;-).

Na co se můžeme těšit na Tvé jivamukti open class?
Nemějte žádná očekávání, pouze se připravte na výzvy v celé řadě oblastí.

Komu by jsi Magical Mindfullness doporučila?
Zkušeným jógínům a zároveň dobrodružným nováčkům (těm, kteří jsou ochotni naslouchat instrukcím tak, aby neohrozili vlastní bezpečnost :-))

Co bys chtěla, aby si lidé ze semináře/lekce odnesli?
Jógová praxe je životní praxí. Nelze je oddělit, ale integrovat, dohromady tvoří ono kouzlo.

Co Ti naposledy udělalo radost.
Klidný, volný den s manželem a naším psem!

Kdo je Cat Alip-Douglas:

Cat pochází z New Yorku, který vyměnila za Londýn v roce 2004. Jivamukti London je jejím aktuálním místem, kde je ředitelkou spolu se svým manželem Philem. Zároveň je mentorkou 800 hod studia Jivamukti jógy.
Její cesta k józe začala v New Yorku, když chtěla lehce “ochutnat” poklid a ticho jógy a “odskočit” si tak od hektického života z redakce módního časopisu. Praxe pro ní byla příjemnou terapií. Jivamukti styl jí oslovil tak, že oddaně po 4 roky praktikovala v jógovém studiu v New Yorku.
To co z počátku mělo pro její zaneprázdněnou mysl a tělo záměr jen “dočasný” se postupně stalo životním stylem, a velmi vědomě jí přivedlo na tuto cestu.

Více o Cat najdete na jejím webu.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

07.12.2014 - 22:02

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám