Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga ve Vietnamu

Jógu lze provádět prakticky téměř kdekoliv a proto nemusíte cvičit pouze ve svém obýváku či ve svých oblíbených sportovních centrech. Občasná změna prostředí vám může přinést vyšší úroveň stimulace a vzrušení. Poslední dobou je oblíbené zejména spojení jógy a exotického prostředí nové země, což umožňuje dosáhnout nových úrovní duševní harmonie. Proč to zkusit například ve Vietnamu? Vietnam sice není zrovna nejznámější lokalitou v oblasti jógy, ale mimo jiné vás tu čeká vřelé uvítání plné úsměvů, poznávání místní kultury a přírodních divů, ale především tu překvapivě najdete skvělá místa ke cvičení jógy. Vietnamská obliba jógy totiž neustále vzrůstá.

Hoi An – lampiónové město, kde můžete začít s jógou

Vietnam nabízí spoustu příležitostí nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé jogíny. Pro začátečníky je vhodné začít například v lampiónovém městě Hoi An ve středním Vietnamu, kde lze navštěvovat hodiny Aštanga a Hatha jógy, která je pro začátečníky skvělou volbou, protože její tempo je pomalejší než jiné styly jógy. Neláká-li vás představa cvičení v meditačních objektech, můžete vyzkoušet lekce jógy s českou lektorkou na přilehlých plážích a terasách s okouzlujícícm výhledem na rýžová políčka.

Známým místem města Hoi An pro praktikování jógy je například centrum Nomad Yoga, které nabízí kromě Aštanga a Hatha jógy také dětskou jógu či meditaci. Jednorázové vstupné vychází na cca 200 Kč, měsíční vstupné s libovolným počtem lekcí pak na 2 200 Kč.

/

Da Lat – květinové město s centrem jógy pro pokročilé

Naopak pokročilejší jogíni spíše ocení návštěvu centra jógy Sivananda Yoga Resort and Training Centre v ,,květinovém městě“ Da Lat, které nabízí mimo jiné i kurzy pro budoucí lektory. Centrum pořádá také víkendové ozdravné pobyty a další speciální programy. Je vhodné jak pro individuální zájemce, ale i pro celou rodinu. Místní specialitou je pak meditace v okolních borovicových hájích, která vám dá zapomenout na strasti běžného života. Toto centrum je dostupné po celý rok včetně Vánoc.

TIP: Vydejte se na jógu do Vietnamu a vyberte si jeden ze zájezdů do Vietnamu. Se skupinkou přátel se můžete zúčastnit zájezdu Jóga ve Vietnamu na 12 dní a kombinovat cestování a cvičení jógy. 

Delta řeky Mekong – kombinace jógy a objevování

Za návštěvu stojí určitě delta řeky Mekong, kde najdete zejména základní relaxační kurzy jógy, které vám pomohou zahájit cestu hledání míru, rovnováhy, harmonie a radosti. Mnoho programů se vytváří v kombinaci s poznáváním okolí a vy tak můžete prozkoumat i jedinečnou stránku vietnamské kultury. Můžete si tak užít cvičení jógy a meditaci na různých místech, u řeky či v horách a zároveň navštívit mnoho krásných oblastí delty Mekong včetně plovoucího trhu, vesnice s historickými domy, jeskynního chrámu a další.

Ostrov Phu Quoc – jóga  na bělostných plážích

Pokud vás láká spojení bílých pláží s jógou, vyražte na ostrov Phu Quoc, který patří mezi nejkrásnější ostrovy ve Vietnamu.  Ostrov je perfektním místem pro cvičení jógy spojené s relaxací na plážích. Mnoho resortů v rámci svých hotelových programů nabízí také ranní hodiny jógy nejen na písečných plážích, zúčastnit se můžete skupinových hodin například Aštanga, Hatha, Qi Qong jógy anebo také Tai-chi.

Samozřejmě si také v některých resortech můžete objednat soukromého lektora dle Vašich požadavků. Zajímavým místem je bezesporu Phu Quoc Bee Farm (včelí farma), která pořádá kurzy Bee Yoga (pojmenovaná dle včel, ze kterých učitelé získávají kreativní inspiraci) v džungli s nekonečnými zelenými keři za zvuku radostného zpěvu ptáků, a lekce Kundalini. Jejich motto je, že každá včelka je jako každá buňka v našem těle. Vždy se snaží, aby celý úl fungoval dobře.

Mezinárodní den jógy

Stejně jako u nás se i ve Vietnamu již přes pět let slaví mezinárodní den jógy, který připadá na 21. června, o čemž rozhodlo Valné představení OSN 11. prosince 2014 na základě návrhu indického premiéra. Koná se ve 12ti lokalitách a aktivně se ho účastní cca 6 000 lidí. Je pořádaná ve spolupráci s Indií. Rozšíření jógy ve Vietnamu v posledních letech přispělo nejen ke zlepšení zdraví vietnamských obyvatel, ale podpořilo také přátelství mezi Vietnamem a Indií. 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

13.08.2019 - 09:45

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám