Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jak čistá je Vaše yogamatka?

yogamat_sprej520

Podložka je jogínova svatyně, kam denně přichází, aby pozdravil slunce, spojil se s bojovníkem v sobě, uctil, co cítí, že ctít má a nakonec na chvíli odevzdal tíhu svého těla gravitaci. Udržuje ji čistou jako svou mysl a svěží jako své smysly.

Říká se, že podložku je potřeba ocvičit a zapotit, proto na ní svědomitě necháváme stopy svých dlaní a chodidel, kapičky potu a taky odpad mysli.

Čím ji osvěžit?

Naše blogerka Táňa si vyrobila čistící postřik na jógamatku pro vlastní užívání, protože začala cítit potřebu. Cítit – myšleno doslova. Vybrala esenciální oleje, jejichž podstatou je purifikovat, osvěžovat a stimulovat v doprovodu příjemné vůně. Základ tvoří čistá voda.

Táňa považuje čištění yogamatky za součást praxe. Meditace v pohybu. Zbavení se nepotřebného. A v neposlední řadě čistota, v sanskrtu sauča, patří k jogovému desateru jám a nijám.

Yogamat sprej

Lahvička je z 90% plná čisté vody, protože voda je podstatou existence a pramenem života na zemi. Je symbolem jistoty, stálosti a vnitřní stability. Obsah doplňují purifikační a léčivé esenciální rostlinné oleje s příjemným aroma.

Použité esenciální oleje

Levandulový olej – uklidňující a osvěžující aroma. Jako adaptogen pomáhá tělu vyrovnat se se stresem a nerovnováhou. Je skvělý pro relaxaci a zklidnění. Zároveň má vyvažující vlastnosti, které mohou zvýšit vytrvalost a energii.
Léčivé vlastnosti: Antiseptické, protiplísňové, analgetické, protinádorové, relaxační, protizánětlivé.

Grapefruitový olej – má osvěžující a povzbuzující vůni, která má velmi silné anti-depresivní účinky. Působí jako prevence pocitů pesimismu a negativity. Vyrovnává a povzbuzuje mysl a může napomáhat úlevě od úzkosti.
Léčivé vlastnosti: Antibakteriální, antidepresivní, protiplísňové, antivirové, desinfekční a diuretické.

Čajovníkový olej – je nejsilnější přírodní antiseptikum se širokým antimikrobiálním spektrem. Působí protizánětlivě a má intenzivní repelentní účinek. Stimuluje imunitní systém pokožky a podporuje její prokrvení.
Léčivé vlastnosti: Antiseptické, protiplísňové, zklidňující, antivirové.

Jak sprej použít?

Nastříkejte po cvičení na yogamatku, nechte chvilku vstřebat, a pak setřete vlhkým hadříkem do polosucha. Než se převlečete, bude suchá a připravená jít s Vámi dál.

Pro aroma stříkněte několikrát na podložku před praxí nebo před savasanou. Jen se ujistěte, že to Vašemu okolí nevadí. Vůně každý vnímá jinak.

Kde pořídit?

Esenciální aromatickou vodu na yogamatku můžete zakoupit přímo u výrobce – Táni Vomáčkové HappyGoLucky eshop.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

15.01.2015 - 09:54

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám