Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

3 tipy, jak si vybrat jóga oblečení pro ještě lepší pocit z lekce

Se stále rostoucí popularitou jógy se zvyšují nároky na kvalitní, slušivé a hlavně pohodlné jóga oblečení. Ať už se chystáte na svou první lekci a přemýšlíte, co na sebe, nebo saháte po svých oblíbených kouscích jako ostřílený jogín, určitě je pro vás důležité, jak se v oblečení budete při cvičení cítit. Jóga vyžaduje plnou koncentraci, proto by vás nemělo rozptylovat příliš těsné, šimrající tričko nebo znervózňovat pohled do zrcadla na nepadnoucí kalhoty. Nenechte se při cvičení oblečením omezovat. Poradíme vám, čím se při výběru řídit.

Kvalita opět vítězí nad kvantitou

Dbát na kvalitní materiály se opravdu vyplatí. Mějte jógového oblečení tak akorát, abyste nemuseli přepírat stále jeden a ten samý komplet. Rozhodně však nenakupujte neuváženě a dobře si rozmyslete, jestli nové legíny na jógu opravdu potřebujete. Místo koupě levného kousku radši jednou za čas investujte do kvality a pořiďte si oblečení, kterého si budete vážit. Informujte se o složení materiálu a ověřte si, že je vám látka příjemná. Pohodlně si zacvičíte třeba v prodyšných jógových legínách z bambusu nebo bio bavlny.

Volné, nebo těsné? To je, oč tu běží

Někomu vyhovuje cvičení v upnutém oblečení, jiný dává přednost volným střihům. Záleží také na tom, jakému stylu jógy se věnujete nejčastěji. Při pomalém cvičení vám nebudou vadit širší nohavice ani vrstvy navíc. Na lekcích hot jógy oceníte minimum oblečení. Stačit vám bude sportovní podprsenka a těsné jógové legíny, které odvádějí vlhkost a vytvarují tělo. Pokud neradi zdůrazňujete své křivky, zvolte si volné kalhoty harémového typu. Nohavice jsou zakončeny pružným lemem, takže vám nebudou plandat kolem kotníků nebo se shrnovat.

Nerezignujte na barvy ani vzory

Jóga není jen o samotném pohybu, ale také o celkovém přístupu ke cvičení a k sobě samému. Lekce jógy neznamená, že se zašijete v koutě a povinně si odcvičíte pár ásan. Užijte si to. Nebojte se na sebe podívat do zrcadla. Krásné yoga oblečení z příjemných materiálů vám v tom může pomoct. Buďte vidět i díky zářivým barvám a originálním vzorům. Co třeba oživit svůj jógový outfit duhovými legínami nebo zajímavě střiženým topem? Ukažte se a cvičte s radostí.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

21.02.2020 - 09:15

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám