Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Ohlédnutí za Post Prague Spirit Festival Retreat ve Svaté Kateřině

Resort svatá kateřina

Jak nám bylo?

Bylo nám úžasně. Odpočinkově, ale i jsme pracovali sami na sobě, jak jinak. Metoda Jivamukti Jóga má tento skvělý dar, postaví vás přímo sami před sebe, před své limity, vědomé ale i ty hluboce uložené a zakódované. A pak v rytmu Vinyasy se začnou pomalu otevírat a ukazovat. A je jen na nás, jak se k situaci postavíme.

Lekce s Jessicou Stickler, Matthewem Lombardo a Marti Procházkovou byli právě takové. Každá svým způsobem jiná, protože lektor dává do lekce kousek sebe, kousek svého srdce.

S Jessicou jsme pracovali na technice v pozicích, s Marťou jsme se učili, jak být v přítomném momentu a jeden pro druhého, bez rozdílu. Buď tam jsi a nebo ne a v rovnovážných pozicích v páru se náš postoj projevil okamžitě.

Lekce s Matthewem byla pomalá a sladká, zaměřená na detail, na pozorování sama sebe v pohybu, v klidu a v Pranajámě. Byly zaměřené na hluboký emocionální prožitek. Pro mne, jako lektorku a praktikantku Jivamukti Jógy, to byl úplně jiný pohled na Jivamukti, za což jsem Matthewovi nesmírně vděčná.

Hluboké prožitky z lekcí byly podpořeny prostředím resortu Sv. Kateřiny. Dokonalé místo pro úplný odpočinek. Sv. Kateřina je místo, které nabízí nejenom skvělý servis, chutné a zdravé jídlo dle Ajurvédy, masáže a veškerý komfort, který by jste mohli chtít, ale pro mne to bylo místo, kde jsem mohla být zpět s přírodou, krásné vycházky na pomezí Čech a Moravy, pít ze zdravého pramene, který zde vyvěrá a dýchat krásný, čistý a sladký vzduch.

Pořadatelka Prague Spirit Festivalu, Martina Procházková, měla krásný nápad retreat uspořádat, kde se po festivalu a nejenom po festivalu, dá oddechnout, napojit se zpět sama na sebe, zanechat za sebou spoustu věcí, které už v životě nepotřebujeme a vrátit se do každodenního života s novou silou a jasnějším pohledem.

Napadá mne jedno slovo, které se mi teď se Sv. Kateřinou a Post Prague Spirit Festival Retreat pojí, a to slovo je „výživné“. Celý náš pobyt a myslím, že pro všechny, kteří byli, byl výživný. Jak pro tělo, tak i pro duši a pro všechny, ke kterým jsme se, po krásných třech dnech, vrátili.

Resort svatá kateřina

 

 

Komentáře (0)
Naďa Brzobohatá

Pocházím z malé vesnice u Brna, kde jsem vyrostla se svými dvěma bratry a spoustou kamarádů. Touha poznat cizí země a jiný způsob života se mi vyplnila na jaře v roce 2001, kdy jsem odcestovala do Spojených Států Amerických.
S jógou jsem se setkala až po několika letech života v USA, kdy jsem začala několikrát týdně navštěvovat místní studio. Jóga se stala přirozenou součástí mého života.
I bez hlubšího chápání či poznání jsem cítila, že jóga je víc než pouhé cvičení na podložce, i když tam pro mne vše začalo. V roce 2008 jsem dostala příležitost vyzkoušet jógu z jiné perspektivy, a to na lekci Sharon Gannon, spoluzakladatelka Jivamukti Yoga Metody.
Mantra, která lekci zahájila - ať jsou všechny bytosti na celém světě šťastné a svobodné, mi změnila život. Po absolvování učitelského tréninku Jivamukti Yogy Metody jsem se vrátila zpět do ČR, kde jsem začala provozovat studio v Brně – Yoga Lokah.
Lidé, kteří k nám do studia chodí, mi jsou denní inspirací, zrcadlem a dobrou společností.
S denní praxí jak na podložce, tak mimo ni čím dál více zjišťuji, že jóga není o perfektnosti, ale o praktikování porozumění, jemnosti a vylepšování vztahů ve svém okolí a sama se sebou.
Je to odlehčující poznání, které nám dává možnost brát život a sami sebe s humorem, přitom vše dělat tak, jako by na tom závisel chod celé planety.
OM Shantih.

11.04.2015 - 08:11

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám