Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Vision board aneb nástěnka snů

vision-board

V moderní uspěchané době se na nás informace tlačí ze všech stran. Každou chvíli nové fotky, nové nabídky, nové sny… Je těžké si v tomto chaosu a kakofonii života udržet vlastní vizi, aby se neměnila každé dva měsíce, podle toho, co zrovna letí sociálními sítěmi. A právě k tomu nástěnky snů slouží. Aby se náš vnitřní svět a touhy dostaly ven na naše oči a držely se tam.

Klasické nástěnky sloužívají častěji k uchovávání vzpomínek, dáváme na ně fotky z dovolených, diplomy, drobné památeční a upomnkové předměty. Nástěnky snů oproti tomu směřují do budoucnosti. Naší hlavě, našemu mozku, pomáhá vidět naše sny a připomínat si je, mít je stále na očích a tedy pracovat na tom, aby byly dotaženy do konce. Vždyť kolikrát se plány rozplynou pod tíhou každodenních povinností a problémů, až nakonec třeba na konci roku zjistíme, že jsme se nikam neposunuli nebo naše touhy prostě zůstaly nenaplněny.

Určitě si dovedete představit spoustu věcí, co byste do svého vision boardu zahrnuli a pokrýt můžete cokoli vás napadne. Nezapomeňte ale třeba na celkovou náladu, na to, jaký chcete mít život. Usměvavý a odvážný, klidný? Plný jakých barev? Zamyslete se nad dovolenou, jakou byste rádi absolvovali, kam byste se rádi posunuli pracovně – to nemusí znamenat kariérní růst, ale třeba jen změnu atmosféry na pracovišti, nebo začátek nového podnikatelskéo plánu. Přidejte nové výzvy, plány na volný čas. A už se nástěnka snů pěkně plní, byť zatím stále jen v hlavě.

Toto všechno, co nyní vidíte v představách vezměte a přeneste na jednu nástěnku. Určitě jsou elektronické možnosti, ale to už si od facebooku, pinterestu a instagramu moc nepomůžete. Proto radši zajděte do papírnictví pro velký tvrdý papír a lepidlo, nastartujte tiskárnu, nebo přikupte nějaké časopisy a barvy na kreslení a pusťte se do toho. Vystřihujte, malujte a pište, malé i velké sny a plány, vše ze sebe přeneste na papír do jedné velké koláže.

Dobrým návodem, jak rozmístit vše po vaší nástěnce může být mapa bagua z feng šuej. Původně slouží k rozdělení místností v domě, ale dělba na devět polí, věnovaných prosperitě, dětem, partnerství atd. může napomoci i k uspořádání vašeho vision boardu (viz obrázek níže). Nicméně hlavní by měl být hlavně váš pocit, koneckonců jsou to vaše touhy, vaše vize.

mapa-bagua

mapa bagua

Takto připravenou nástěnku snů hlavně nikde neschovávejte, nechte si ji na očích, abyste mohli každý den kontrolovat, jak jste se ke kýženým cílům posunuli. Ony otiž jen daním na papír samy nepřijdou. Vision board nám ale pomůže k nim směřovat. Jedná se tak trochu o smlouvu sama se sebou. Když si takto něco “dáme na papír”, ten cíl si jasně artikulujeme a už bychom se měli snažit za ním jít.

Ztrácíme tím plytkost a pomíjivost sociálních médií, kdy se lajky jen hrnou a sny, plány a nápady přichází a mizí  v nekonečném proudu. Získáváme však něco trvalejšího, tak nenechte se odradit, nástěnka má sloužit především jako každodenní motivace.

 

Komentáře (0)
Vendula Krejčířová

Jsem člověk, co má rád pohyb, život a svět a všechno se snaží užívat plnými doušky a mít z toho radost. A díky józe na to mám dostatek elánu a energie.

14.03.2017 - 20:39

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám