Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Nestíháš? Tak zpomal!

zpomal

Neustále se do něčeho tlačíte. Máte pocit, že nestíháte a nemáte čas ani sami pro sebe, ale i tak za sebou nevidíte téměř žádné výsledky. Paradoxně je nejspíš čas zpomalit.

Finální termíny se blíží a vy nestíháte. Je třeba dopsat poslední stránky bakalářky, nebo pár řádků práce pro vašeho šéfa. Do toho se začnou plést zkoušky, nemáte čas už ani uvařit si čaj a hodinová lekce jógy je nedosažitelným cílem už pěkných pár týdnů. I přes jarní paprsky a první náznaky probouzející se přírody v podobně nádherně vonících fialek na vás začne doléhat nepopsatelná tíha, stres a možná i mírné deprese.

Právě nastává období, kdy vás dlouho chybějící slunko nabíjí po dlouhé zimě neskutečnou energií, a vy začínáte mít pocit, že teď musíte dohnat všechno, co jste zameškali. Dodělat statistiky, dopsat seminárky, udělat velký úklid, a nejlépe všechno najednou a hned.

Samozřejmě ne všechno lze odkládat a určitě mi dá každý za pravdu, že nevyužít té nabíjející síly, kterou nám jaro přináší, by byla obrovská škoda. Jak se z toho všeho ale nezbláznit?

Určete si priority a vytvořte rozvrh aktivit

Jedna z věcí, o které z vlastní zkušenosti vím, že pomáhá, je plánování. Například na mém stole leží úžasný notes, který se už v lednu začal plnit denními plány. Když mám neskonalou chuť prokrastinovat, den mám naplánovaný snad po půlhodinách. Každou aktivitu si odfajfkuji a to mě popožene k další činnosti.

Pokud mám naopak produktivní náladu, stačí si napsat seznam na týden, a i to funguje. Každý si určitě najde systém, který mu vyhovuje. A kdyby náhodou přišla nepřekonatelná demotivace, povzbudivá slova a vybarvené obrázky v rozích stránek pomůžou velmi rychle! 🙂

Nezapomeňte si mezi aktivity naplánovat nějaký čas pro sebe! Může tím být čtení knihy, kosmetická hodinka, krátká sekvence jógy nebo třeba zdřímnutí. Neberte to ale jako projev lenosti a promarněného času. Tato hodinka vám v konečném důsledku ušetří víc času, než si myslíte!

Myslete pozitivně

Určitě to sami znáte – celý den se nedaří. Hned po ránu rozlitá káva, o oblíbených teniskách rozkousaných vaším mazlíčkem ani nemluvě. Co horšího vás ještě může potkat? Určitě vám ujede autobus do práce a šéf si na vás smlsne.

Zdá se to už jako klišé, ale pokud budete myslet negativně, tak si přivoláte zase jenom další negativní situace. Určitě znáte pojem Síla mysli. Na co myslíme a v co podvědomě věříme se nám vyplní. Pokud myslíme na dobrý den bez stresu, bude takový.

Pozitivní myšlenky vám jistě pomůžou vypořádat se s přibývajícími povinnostmi. Proto si sedněte, proveďte krátkou meditaci, kterou se zbavíte všech svých myšlenek a po procitnutí si k tělu pusťte jen ty pozitivní! Věřte mi, že se váš den okamžitě rozzáří!

Zůstaňte motivováni

Pracovat neustále bez nějakého cíle nebo motivace k úspěšnému dokončení povinností je opravdu únavné. Máte už vymyšlenou letošní dovolenou? Víte, co podniknete s přáteli nebo rodinou o víkendu?

Co si zítra odpoledne koupíte sami pro sebe? Někdy prostě neřešte peníze a investujte je do nějaké vaší „motivace“. Ať už jsou to nové ponožky na jógu, nebo třeba letenky na Bali, určitě to na vás zanechá pozitivní dopad. Stejně jako jarní paprsky!

Co z toho všeho plyne? Nestresujte se, zdraví máte jen jedno. Žijte sami pro sebe a užívejte si každé volné chvilky. Nakonec i práce může být zábavou. Aneb jak my Češi s oblibou říkáme: Jaký si to uděláš, takový to máš!

 

Komentáře (0)
Eva Ďoubalová

Jsem studentka tělesné výchovy a sportu na VŠ, jógový samouk, kondiční trenérka a sportovní masérka. Vyrůstala jsem v přírodě, takže pohyb a co nejpřirozenější životní styl a stravování miluji již od mala. Vše, čím se zabývám, dělám s láskou.
... a pokud to bude v mých silách, ráda vám s čímkoliv poradím. :)

09.04.2017 - 20:39

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám