Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Malé odskočení od vánočního shonu, aneb udělejte si šťastné, veselé a klidné

Vědci upozorňují, že se střední Evropou přežene další stresová epidemie. Dle některých je nazývána předvánoční čas. Jak se tato zákeřná choroba projevuje, dá se na ni vůbec očkovat a jak před ní chránit sebe a své blízké?

Předvánoční čas, nebo také davové šílenství. U mnoha jedinců se projevuje chorobnými nákupy všeho možného, instantními svařáky v lahvi začínaje a novými mobily a počítači konče. Někdy se tato choroba může projevovat i nadměrným shromažďováním potravin, vytvářením jakýchsi zásob na týden trvající oslavy. Průzkumy zjistily, že toto bezdůvodné shromažďování je jakýsi přirozený vývoj. Zdroje uvádí, že to vše koření v dobách, kdy byly obchody během svátků zavřeny, neexistovalo Tesco a banány byly na příděl. Naneštěstí doba se změnila a lidské uvažování se tedy v tomto směru vyvinulo zcela zbytečně.

Dalším projevem může být až nebezpečná touha utratit celou svou výplatu za vánoční dárky. Jedinec zapomíná na podstatu Vánoc a pojímá je příliš materiálně, v krajních případech (kdy ani výplata nestačí) si bere i nejrůznější půjčky, aby mohl své ratolesti koupit nový iPhone.

Při neuvědomení si výše uvedených skutečností může být posledním a nejspolehlivějším ukazatelem podrážděnost, která by obvykle v období míru, klidu a lásky měla opouštět naše příbytky.

Naštěstí pro všechny prevence existuje, očkování probíhá velmi příjemnou formou a dokonce potřebná léčba je již několik stovek let k dispozici.

Jak na prevenci?

Doporučujeme vyhýbat se všem rušným místům, na kterých byste se mohli nakazit. Nakažlivost je vysoká už při pouhém slovním kontaktu s osobou, u které už se projevily první příznaky. Mezi tato místa patří například velké obchodní domy, ve kterých stojí vánoční stromy již od poloviny října. Právě tato místa mají nejvyšší koncentraci nakažených.

Očkování je velmi jednoduché, avšak je velmi individuální. V mnoha případech stačí udělat si každý den pár minut času jen pro sebe a snažit se pochopit tu správnou podstatu Vánoc. Pro jistotu si ji připomeneme: Vánoce jsou svátky klidu a míru. Vánoce jsou ideálním časem pro setkání, která nejsou z nejrůznějších důvodů uskutečnitelná během roku. Vánoce jsou čas pro rodinu, pro sebe, pro shrutí uplynulého roku a vizualizaci následujícího. Vánoce jsou čistá krása a klid.

V tuto chvíli je dobré přijít s šálkem horkého čaje, kávy nebo horké čokolády a talířkem cukroví. Svíčky a krásná vánoční výzdoba účinky očkování jen umocní. Případně si můžete přečíst vyprávění o tom, jak probíhaly Vánoce na našich územích ještě před 2. světovou válkou.

Léčba probíhá různými metodami, nám se ale ověřila metoda sportovní, lépe řečeno jógová. Pohybová aktivita vyvinutá během jógové lekce je skvělým lékem proti stresu a dopřeje tělu tu lepší formu, než jakou zažije při nakupování. Léčba může probíhat jak doma, nebo v nějakém vámi vybraném jógovém studiu. Ideální je také alespoň jednou denně zařadit meditaci při svíčce, nejlépe ráno před snídaní, kdy se naše tělo soustředí jen samo na sebe a není ještě pohlceno vnějšími vlivy a sousedovými blikajícími světýlky na všech hranách jeho domu. Pokud se projevuje těžká forma předvánočního stresu, odborníci doporučují zařadit meditaci alespoň po 12 hodinách, nejlépe ale až 3x denně. Výsledek je zaručený již po 1-2 dnech.

Upozorňujeme, že choroba, o které se zmiňujeme výše a za jejíž ohnisko je považován dálný západ, je velmi nakažlivá! Pokud jste s ní přišli do styku, nebo máte strach o někoho ze svých blízkých, okamžitě zahajte léčbu!

 

Komentáře (0)
Eva Ďoubalová

Jsem studentka tělesné výchovy a sportu na VŠ, jógový samouk, kondiční trenérka a sportovní masérka. Vyrůstala jsem v přírodě, takže pohyb a co nejpřirozenější životní styl a stravování miluji již od mala. Vše, čím se zabývám, dělám s láskou.
... a pokud to bude v mých silách, ráda vám s čímkoliv poradím. :)

13.12.2017 - 16:18

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám