Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jak se vyhýbat stresu

Představte si takovou pohádkovou situaci. Dorazíte do úplně cizí země, jejíž jazyk neovládáte a její obyvatelé většinou nejsou schopni dorozumět se s vámi ani vaším jazykem, ani jakoukoliv jinou světovou řečí. Přesto z nich vycítíte tu přátelskost, vděk za i malou pomoc, a především pohodu, která provází jejich každodenní život. Vám se najednou obrátí nálada o 360° a začnete přemýšlet, jak by bylo fajn, kdyby byla na stejné vlně i naše Česká republika.

Představte si, že si v Čechách sednete do malé rodinné kavárničky, dáte si vynikající kávu za 19 Kč, ale ne do kelímku, ale do krásného šálku. Přinese vám to usměvavá servírka, která se opravdu netváří, že za ty peníze co dostává, byste měli sloužit spíš vy jí a jako bonus vám ochotně poradí cokoliv, na co se jí o neznámém městě zeptáte.

Místa, na kterých se budete cítit skvěle a uvolněně i když vynecháte svou pravidelnou praxi, není na světě příliš. Já se zrovna na jednom takovém pohádkovém místě nacházím, ale co u nás? Jak si takové místo můžeme vytvořit v Čechách, kde je celková mentalita a kultura úplně jiná? Stačí uvěřit jednoduchému pravidlu: přej a bude ti přáno, nebo konej a bude ti činěno. Zkuste se držet následujících pravidel:

  1. Všechny situace se snažte řešit s chladnou hlavou a úsměvem. Ne vše se totiž v první chvíli zdá tak neřešitelné a později se tomu pravděpodobně stejně zasmějeme.
  2. Najděte vlídné slovo i pro absolutního cizince.
  3. Sdílejte svou dobrou náladu, jedině tak si ji užijete naplno.
  4. Udělejte si denně pár chvilek pro sebe a své přátele, a snažte se v tyto chvilky „meditovat“, tedy neřešit, nediskutovat, nehádat se. Jen se spontánně bavit a smát.
  5. Přijměte svůj život, jaký je, to vám umožní neřešit hlouposti.

Věřte, že to opravdu funguje. Obyvatelé mého pohádkového místa jsou očividně šťastní a i v pokročilém věku vypadají skvěle. Jenom mají víc vrásek (ale těch od smíchu).

 

Komentáře (0)
Eva Ďoubalová

Jsem studentka tělesné výchovy a sportu na VŠ, jógový samouk, kondiční trenérka a sportovní masérka. Vyrůstala jsem v přírodě, takže pohyb a co nejpřirozenější životní styl a stravování miluji již od mala. Vše, čím se zabývám, dělám s láskou.
... a pokud to bude v mých silách, ráda vám s čímkoliv poradím. :)

02.03.2018 - 12:35

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám