Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Ranní jóga pro lepší den

Ranní jóga

Úplně jsem už zapomněla, jak je ranní jóga příjemná. A to nejen pro tělo, ale i pro duši. Patřím k těm lidem, co si po ránu rádi přispí a odsouvají budík, aby mohli spát o chvilku déle. Poznáváte se v těch slovech a říkáte si, že ranní jóga není pro vás? Tak čtěte dál, tenhle článek by vás mohl inspirovat. Dnes ráno jsem si totiž připomněla, proč stojí za to si přivstat o chvilku dřív a postavit se na jógamatku.

Ve dveřích mě přivítá instruktorka s vlídným úsměvem ve tváři, vstoupím do cvičebního sálu a rozbalím jógamatku. Pohodlně se usadím, pomalu začínám po ranním rychlém tempu s cílem dorazit včas zklidňovat dech, zvědavě se rozhlížím kolem a nasávám klidnou atmosféru, vnímám vánek přicházející otevřeným oknem a poslouchám tóny jemné hudby.

Hodina začíná. Vnímám své tělo, pozoruji svůj dech, který postupně prohlubuji a rozhýbávám jednotlivé části těla. Hezky pomalu, není kam spěchat, užívám si to. První pozdrav slunci, cítím, jak se mi tělo probouzí.

Druhý pozdrav slunci, cítím, jak tělo začíná fungovat a postupně se rozhýbává. Každým pohybem je mé tělo více zpevněné a zároveň i příjemně uvolněné. Skrze jednotlivé ásany proplouvám hodinou na vlně svého dechu, až si uvědomím, že z dlaní vdechuji příjemnou vůni olejíčku a závěrečná relaxace je u konce.

5 důvodů pro ranní jógu

  • Příjemné protažení a pozvolné rozhýbání celého těla.
  • Při vědomé koncentraci na dech se k mozku dostává větší přísun čerstvého kyslíku, který nám pomáhá mozek probudit a zlepšit tak jeho fungování. Je to jak šálek ranní kávy, ale bez kofeinu a s účinky, které dodají energii do celého dne.
  • Naše mysl je více klidná a ustálená, zlepší se nám tak pozornost a jsme více soustředění.
  • Pořádná dávka energie, díky které jsme produktivnější a s lehkostí zvládneme během dne mnohem víc věcí.
  • Zlepšení nálady a úsměv na tváři.

Pro ranní jógovou praxi není samozřejmě nutné chodit na lekce do studia, můžete si zacvičit i sami doma. Teplé počasí navíc úplně vybízí k tomu vyjít ven do parku a ať už s podložkou nebo bez, zacvičit si v trávě.

/

Pokud ale potřebujete po ránu trošku popostrčit a nezvládnete si zacvičit v pohodlí vašeho domova, zkuste se objednat na lekci do vašeho oblíbeného jógového studia. Věřte mi, že ten výsledný pocit, je k nezaplacení.

 

Komentáře (1)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

10.06.2015 - 11:04

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám