Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Zacvičte si jógu na letišti

joga na letisti

Cestování letadlem, zvláště potom na delších cestách, může být náročné a někdy i stresující. Dlouhé hodiny prosezené v letištní hale při čekání na odlet, přestup nebo zpožděné letadlo, hluk a všude kolem plno lidí. Čas, který bychom mimo letiště mohli efektivně využít, se smrsknul do procházení duty free obchodů, hledání bezplatného připojení na internet a pojídání drahého letištního jídla.

Nebylo by skvělé mít možnost se na chvilku zavřít někam stranou od lidí, zhluboka se nadechnout a trošku se protáhnout? Uvolnit ztuhlou šíji, protáhnout přesezené nohy a jemně rozpohybovat celou páteř třeba prostřednictvím cvičení jógy?

Otevření první jógové místnosti na letišti v San Franciscu v roce 2012 se setkalo s rozporuplnými reakcemi. Někteří to viděli jako naprostou zbytečnost, momentální módní výstřelek, jiní naopak vítali tento nápad s nadšením a otázkou, proč se na letištích s jógovými místnostmi nezačalo už dávno. Amerika se tedy stala průkopníkem a po vzoru San Francisca zřídila i další americká letiště oázu klidu pro své cestující. Nebojte, nemusíte si ale vaše cestování schválně plánovat až přes dalekou Ameriku, protože trend jógových místností dorazil i do Evropy.

joga na letisti

Seznam letišť, kde si můžete zacvičit jógu, protáhnout tělo a zrelaxovat se

    • San Francisco nabízí rovnou dvě místnosti, které jsou otevřeny 24 hodin denně. Jsou zdarma přístupné všem cestujícím a mají základní jógové vybavení.
    • Dallas/Fort Worth  má mezi terminály B a D plně vybavené jógové studio.
    • Na letišti Chicago O’Hare najdete jógovou místnost na terminálu 3 a má otevřeno každý den od 6 ráno do 10 večer. K dispozici jsou jak podložky, tak i nástěnná obrazovka přehrávající jógová cvičení a obrázky z přírody. Abyste nezmeškali váš let, je zde další obrazovka s letovými informacemi. I další letiště v Chicagu, Chicago Midway Airport, má pro cestující od 6 ráno do 10 večer k dispozici jógovou místnost.
    • Burlington, Vermont má útulnou jógovou místnost, takže ani nepoznáte, že jste na letišti. Zařízení místnosti si totiž vzalo na starost místní jógové studio, Evolution Yoga, a tak se ve druhém patře letiště můžete příjemně zrelaxovat.
    • Londýnské letiště Gatwick ve spolupráci s jógínkou jménem Shona Vertue otevřelo nejen bezplatnou jógovou místnost, ale zároveň připravilo i krátké video, podle kterého si můžete zacvičit. Video je zaměřeno hlavně na stimulaci zažívání a cirkulaci krevního oběhu.  Zde si můžete ono video prohlédnout.
    • Londýnské letiště Heathrow stejně jako letiště v Hong Kongu sice má jógovou místnost, ale v rámci SkyTeam Lounge. Pokud tedy nejste členem jejich elitního programu, necestujete první nebo business třídou, můžete na návštěvu jógové místnosti zapomenout.
    • Finské letiště v Helsinkách nabízí cestujícím bezplatný vstup do salónku Kainuu, kde kromě jógových podložek můžete využít i bezplatné připojení na internet, nebo si můžete odnést či vyměnit knížku na čtení. Není to tedy typická jógová místnost, ale spíš relaxační zóna.
joga na letisti

Yogaroom San Francisco

Nápad s jógovými místnostmi oslovil i další letiště, která zkouší zavést takzvané dočasné jógové místnosti. Provizorní prostor pro nejen jógové nadšence bývá většinou vybavený alespoň jógovými podložkami a nabízí soukromí. Pokud se jógové místnosti osvědčí, stanou se součástí letištních hal a možná se časem dočkáme i nějakého útulného jógového prostoru na našem pražském letišti.

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

08.04.2016 - 22:46

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám