Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Proč si pořídit vlastní jógovou podložku?

jogamatka

Srolovaná do úhledného válečku poslušně čeká na svém místě v chodbě, až přijde její čas. Vždy mi srdce zaplesá, když jí můžu vzít do rukou a něžně rozbalit. Ve chvíli, kdy se na ní postavím, zaplaví mé tělo zvláštní hřejivý pocit. Pocit, že tady jsem doma. Místo, kde opravdu můžu být sama sebou a všechno ostatní hodit za hlavu. A najednou vím, že všechno je tak, jak má být.

Na začátku jógové cesty si většinou vystačíme s podložkou, která je k zapůjčení ve studiu. Jakmile zjistíme, že jóga nás baví a chvilku u ní vydržíme, zvýší se nejspíš i frekvence našich návštěv na jógových lekcích. A pak přijde chvíle, kdy zatoužíme po vlastní podložce. Takové, která bude jen naše. Proč si tedy vlastní podložku pořídit?

  1. Hygienické důvody

Podložka ve studiu má během dne určité jógové zatížení. Šlape se na ní, různě se natahuje, překládá, kape na ní pot a občas na ní dopadne i nějaká ta slzička. I když vaše studio podložky pravidelně čistí (doufejme, že čistí), stejně můžete cítit určité zábrany a během lekce nejste schopni se do podložky úplně uvolnit tak, jak by bylo potřeba. Třeba vám i hlavou proběhne myšlenka, kdo tu stál přede mnou? A teď jak mám hlavu, neměl tam před chvilkou někdo nohy? Samozřejmě tohle můžete vyřešit malým ručníčkem, který si budete nosit s sebou, ale komu by se chtělo ho pořád posouvat sem a tam?

  1. Vlastní praxe

Jóga je vlastní praxí každého z nás, a když máte vlastní podložku, je to prostě více osobní a pro někoho možná i více zavazující. Navíc si můžete doma vytvořit vlastní koutek, kde si můžete zacvičit, když zrovna nestíháte zajít na oblíbenou lekci.

  1. Můžete si jí vzít všude s sebou

Ať už jedete na víkend na chatu, na dovolenou nebo si jen chcete sami zacvičit odpoledne v parku, vlastní podložku si můžete vzít všude s sebou a zacvičit si tak kdykoliv a kdekoliv.

  1. Vlastní výběr

Na trhu je dnes k dostání velké množství jógových podložek různých materiálu, rozměrů a barev, a i když to může být na jednu stranu zastrašující, je to i velká výhoda, protože si můžete vybrat podložku přesně podle vlastních potřeb. Můžete si vybrat podložku podle materiálu, z kterého je vyrobená, stylu jógy, který cvičíte, podle tloušťky podložky, aby vás netlačila kolena nebo podle barvy a vzoru na podložce, prostě aby se vám líbila.

Pokud nákup vlastní podložky zvažujete, zkuste si raději zajít do kamenného obchodu, kde máte možnost si na podložku šáhnout, potěžkat si jí a případně i vyzkoušet. Internetové obchody sice mají určitou časovou lhůtu na vrácení výrobku, ale nikoho určitě nepotěší, když místo jógového cvičení musí řešit reklamaci výrobku. Přejeme vám šťastnou ruku při výběru jógové podložky!

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

26.08.2016 - 00:45

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám