Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Astrologie – nástroj osobní transformace

Co nás čeká v období prázdnin

 

Na konci května 2010 zahájila planeta Uran po 84 letech nový cyklus svého oběhu tím, že vstoupila do prvního znamení zvěrokruhu, Berana.

 

Beran se zaměřuje na prosazení sebe sama, svých potřeb, postavení se na vlastní nohy a to za každou cenu. Ve spojení s planetou Uran, která znamená osvobození se, touhu po nezávislosti, budoucnost a bezpodmínečnou lásku, vzniká mocná kombinace transformační energie. Ta nám umožňuje rychlejší odpoutání se od vazeb, věcí, vztahů, které již „nepotřebujeme”, protože nás brzdí v našem vývoji.

 

5. června vstoupí Jupiter do konjunkce s Uranem. Jupiter zastupuje expanzi, naše ideály, náboženství, ale i daleké cesty. Vzájemná Uransko-Jupiterská energie podporuje osvobození se od lpění na ideálech a dává nám možnost prozřít a odkrýt naši pravou podstatu.

 

Zároveň tuto konjunkci od 1. července vyvažuje (opozice) planeta Saturn, jež dbá na to, aby naše ideály byly stavěny na reálném základě. Jde tedy o dobu, kdy budou naše ideály konfrontovány s realitou. Vše, co není reálné a nebo postaveno na reálném podkladě, praskne jako nafouknutá bublina. Tato konstelace nás bude sytit třaskavou energií až do 24. září. Všichni se tedy můžeme těšit na období plné bouřek (a nejen ve spojení s počasím), přemrštěných reakcí, rozbitých věcí (jak napovídá Uran, tak půjde hlavně o moderní technologie – PC, telefony atd.), krachů firem, v neposlední řadě i cestovních kanceláří, jejichž fungování není postaveno na stabilních základech.

 

Od 5. 7. se k této konstelaci přidává ještě planeta Pluto, jež s sebou nese mocnou transformační sílu. Pluto vynáší na povrch vše skryté, co má být transformováno. Jeho specialitou jsou témata moci, sexu a peněz, o kterých zřejmě v tomto období hodně uslyšíme. Spolu s Jupiterem, Uranem a Saturnem vytváří Pluto náročnou T-kvadraturu, které budeme čelit v období 5. 7. – 24. 9., kdy bude mnoho z nás, kteří tato témata nemáme vyřešena, konfrontována s životními lekcemi na toto téma.

 

Je třeba upozornit, že výše uvedené konstelace ovlivňují každého z nás trochu jiným způsobem. Záleží na tom, přes kterou část našeho horoskopu tato konstelace přechází a jaké má napojení na planety v našem horoskopu zrození (tranzity). Tam pak bude její vliv nejsilnější. Také je důležité, jak dalece máme témata v postižených oblastech zpracována, a kde máme svou energii zablokovanou, protože tam bude docházet k jejímu náhlému uvolňování. S těmito tématy budeme otevřeně konfrontováni buď ve formě vnitřních rozporů a nespokojenosti, nebo vnějšími událostmi – našimi životními lekcemi. Jen na úrovni našeho vnitřního uvědomění záleží, jak rychle zareagujeme na potřebu změny našeho přístupu k danému tématu.

 

Přeji nám všem, ať tyto transformační energie beze zbytku využijeme k našemu osobnímu rozvoji.

 

Martina Kabala

www.oknododuse.cz

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

14.06.2010 - 13:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám