Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Report z jógového festivalu Namaste Am See

Zahájení festivalu

Jak už tomu bývá, čas plyne a nezastavuje – a uvědomujeme si to především tehdy, kdy je nám nejlépe a daný moment si naplno užíváme. Kéž bychom mohli zamrznout v čase a v tomto šťastném období zůstat ještě o chvilku déle… Přesně takový pocit mám i po návratu z víkendového festivalu Namaste Am See, který utekl jako voda.

Někteří z vás možná četli můj nedávný článek, ve kterém jsem Namaste Am See představovala, proto, pokud nejste úplně moc v obraze, doporučuji na něj mrknout zde.  Dozvíte se to nejdůležitější – v čem festival spočívá, na jakém místě se pravidelně koná, kolik dnů trval, jaký byl program, jací učitelé se ho zúčastnili atd.

Goodie bag plná dárečků pro účastníky

Nyní už k samotnému průběhu této největší rakouské jógové události! Letos se konal již třetí ročník a ačkoliv to byl pro mě sice první, vím, že rozhodně ne poslední. Už teď se neskutečně těším na další. A to myslím naprosto upřímně, bez jakékoli nadsázky.

Bylo to epické, jedinečné, tak živé a skutečné, až si pomalu někdy říkám, jestli jsem si to celé jen nevysnila. A zároveň si uvědomuji, jaké mám štěstí, že jsem mohla být součástí takovéhle krásy, která je jedním z nejsilnějších a nejupřímnějších zážitků v mém životě.

Přestože já sama miluju hru se slovy a věřím, že díky jejich správnému zvolení se toho dá mnoho popsat, předat a vysvětlit, někdy slova nestačí. A toto je právě takový případ, kdy jedině ten, kdo se zúčastnil festivalu se stovkami dalších jógínů a spoluvytvářel tak úžasnou atmosféru a pozitivní energii, pochopí, co tím přesně myslím.

Nejen, že na Namaste Am See jsem potkala nové (teď už) přátele z celého světa, ale navíc (jako každý účastník) jsem měla možnost poznat i samotné učitele, které většina z nás často sleduje na sociálních sítích a obdivuje jejich tvorbu. Celý víkend byl veden ve velmi přátelském, až rodinném duchu. Bylo bezvadné vidět, že i celosvětově známí učitelé si na nic nehrají, ukazují svou zranitelnou stránku a nadšeně se baví s každým, kdo o hovor projeví zájem.

Příprava před lekcí s Mathieuem Boldronem

Pro více fotografií doporučuji zavítat na Instagram, který vám akci ještě více přiblíží. A pokud byste měli otázku ohledně náročnosti, tak ano, je to náročné. Ale je jen na vás, na kolik lekcí se rozhodnete denně jít a jak náročné si je vyberete. Každopádně všichni odcházeli s klidnější myslí, vyrovnaným duchem, radostnou náladou, vypracovanějším tělem a zásobou neuvěřitelného množství čerstvě nabité energie.

/

Mohla bych o této výjimečné a nezapomenutelné události básnit ještě hodiny. Ale jak jsem se již zmínila, někdy slova nestačí.

Wörthersee a Namaste Am See, příští rok na viděnou!

 

Komentáře (0)
Vendula Jindrová

Jsem studentka, velká milovnice jógy, zdravého životního stylu, hudby, čtení a pohody. Jóga se stala před pár lety nedílnou součástí mého života a od té doby není den, kdy bych si ji nezacvičila.

25.06.2019 - 21:56

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám