Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga online v angličtině zdarma – vyberte si tu svou

video1

Na internetu je možné najít různé možnosti cvičení jógy online. A natož pak v angličtině. My se zaměříme na nabídku zahraničních videí v angličtině zdarma – na portálu YouTube. Ten nabízí opravdu nepřeberné množství videí, jednoduše zde najdete vše. Různé styly jógy (o kterých jste ani nevěděli, že existují), různé stupně náročnosti (od poklidné meditace či jógy před spaním po extrémně náročnou jógu pro posílení celého těla), různé cvičitele a lektory jógy a mnohem více.

Ráda vám přiblížím mé čtyři nejoblíbenější kanály, podle kterých cvičím jógu já a myslím si, že jsou opravdu takovou tou špičkou a těžko se jim vyrovná kdejaký placený kurz.

Nejlepší na těchto videích je, že je můžete cvičit kdykoliv Vás napadne a prakticky kdekoliv, kde máte místo na podložku a notebook. Mimochodem také si tím procvičíte angličtinu, což je o důvod více, proč si co nejdříve zkusit zacvičit podle nějakého videa!

Můžete si zacvičit lehce, jen tak se protáhnout, nebo si můžete pustit třeba čtyři videa po sobě a pořádně si zacvičit, posílit a zpevnit tak celé tělo. Je to jen na Vás.

Yoga With Adriene

Zakladatelkou tohoto kanálu je mladá američanka Adriene Mishler. Ačkoliv historie jejího kanálu nemá delší historii než tři roky, Adriene, její komunita, kterou si vytvořila a její učení se těší velké popularitě. Není se čemu divit, když má na kontě přes 200 videí, sleduje ji přes 1 300 000 odběratelů, novým videem přispívá pravidelně každou středu a kvalita nahrávky je více než skvělá.

Zvuk, Adrienina výslovnost ale i její zkušenosti… všechno je perfektní a přesně takové, jak má být. Ona je sama skvělá osoba, kterou jsem díky videím lépe poznala, a vždy na mě přenese dobrou energii. Adrienina videa jsou plná humoru a je vidět, že jsou připravovaná pečlivě, promyšleně a s láskou. Náročnost jejích videí je různá – Adriene má v nabídce jak jednoduché sestavy na odpočinek a jemné protáhnutí, tak ale třeba i nelehkou sérii jógy pro hubnutí, což je tedy fuška.

Na jejím kanálu kromě jógových praktických videí najdeme i různé Adrieniny vlogy ze života či z různých akcí, tipy ale i pár zdravých vegetariánských receptů.

Nejpopulárnější jsou dvě série – „30 Days of Yoga“ a „Yoga Camp“, což je vždy 30 na sebe navazujících videí, které jsou vhodné především pro začínající jógíny, kteří potřebují dostatek motivace, kterou na ně Adriene rozhodně dokáže přenést.

Já mám osobně Adriene a její tvorbu moc ráda, což dokazuje také to, že jsem si s ní odcvičila každé její video.

Fightmaster Yoga

Mým druhým tipem je kanál Lesley Fightmaster, na kterém je nahráno přes tři sta videí. Nové video je pravidelně každé pondělí. Kvalita je také moc dobrá, jak zvuk tak celkově obraz, výslovnost. Nenašla bych žádnou chybu.

Lesleyin kanál je na podobné vlně jako předchozí Adrienin – tvoří ho většinou videa, která jsou opět rozdělena dle náročnosti – můžeme si vybrat velmi náročné video, ale i jednodušší – třeba meditaci. A populární je opět série videí, tentokrát projekt s názvem „Yoga Fix 90“. Jedná se o devadesátidenní program, který Vám přeformuje a změní tělo.

Věřím, že díky tomuto programu mnoho lidí začalo s jógou.

Tara Stiles

Jako další jsem vybrala kanál Tary Stiles. Tu asi většina z nás zná, protože je autorkou několika knih, zakladatelkou Strala jógy (systém cvičení pohybu s lehkostí, který vás naplní spoustou energie), ale my ji známe především proto, že minulý rok navštívila Prahu, kde se konala akce Reebok Yoga Sensation a Tara zde byla čestným hostem.

Na jejím kanálu najdeme více jak 500 videí. Jejich kvalita je občas trochu horší, nicméně stále více než dobrá. Sem tam pokulhává zvuk,  sem tam kvalita obrazu není nejlepší. Ale to jsou maličkosti a Tařiny znalosti nám to bohatě vynahradí. Její lekce jsou především energické a svižné.

Ale zato zase velmi účinné a je jen radost pohledět na Taru, na které je vidět, jak je józe, lidem a všemu, co vytvořila a dokázala, oddaná. Vedle klasických cvičebních videí nám Tara natáčí i různé události v jejím životě, jógové akce a setkání, recepty, tipy a mnohem více.

KinoYoga

Závěrem bych ráda zmínila kanál KinoYoga, který vytváří Kino MacGregor, mezinárodní učitelka jógy, autorka tří knih, která má na kontě 6 DVD. Kino je jedna z mála lidí, která vnímá jógu jak z tradiční stránky – podle indického učení, tak ale do toho kombinuje i současné moderní a populární styly, obměny a novinky v józe.

Její kanál obsahuje více jak 1200 videí, což je neuvěřitelné. Takže nebude překvapením zjištění, že její videa jsou pestrá, opět různě náročná a koncipovaná tak, že si každý najde to své. Ale i když se nepovažuji za začátečníka, video pro začátečníky mi dalo opravdu zabrat, takže myslím, že Kino ví svoje a jen tak někoho nešetří. Kvalita videí opět nemá chybu.

Kino je mimo jiné taktéž neskutečně ohebná, tak proč nezkusit nějaký její tip?

 

Komentáře (0)
Vendula Jindrová

Jsem studentka, velká milovnice jógy, zdravého životního stylu, hudby, čtení a pohody. Jóga se stala před pár lety nedílnou součástí mého života a od té doby není den, kdy bych si ji nezacvičila.

04.04.2016 - 19:37

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám