Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Aplikace Jóga pro děti

Chcete si s dětmi zacvičit a hrát si? Pak by se vám mohla líbit aplikace Jóga pro děti. Je to verze určená pro tablety (ke stažení v AppStore a Google play), která nabízí dětem řadu pozic a jejich variant nacvičených dětmi. Každá pozice má svoji animovanou postavičku a básničku. Děti si mohou rovněž poslechnout a zacvičit příběh o Zakletém hradu nebo relaxovat se zvířátky.

Vést děti (zejména svoje vlastní) ke cvičení není vždy úplně jednoduché, zvlášť když mají na dosah ruky televize, počítače, mobily a tablety. Ale moderní technologie nemusíme vždy zavrhovat a dětem zakazovat. Právě dětmi oblíbené tablety a mobily je skvělé využít pro různé výukové hry a nenápadné učení. Proto vznikla i aplikace Jóga pro děti. Jejím cílem je především ukázat dětem, jaké cviky mohou cvičit, jak si je zpestřit a mít z nich radost.

Pozice jsou určené zejména pro předškolní a mladší školní děti. Vycházejí z běžných jógových pozic drobně upravených pro děti. Pokud má dítě nějaké zdravotní komplikace, tak je samozřejmě důležité se o vhodnosti cviků nejprve poradit s odborníkem. Většina cviků je však poměrně snadná a dětmi zvládnutelná.

Děti obvykle nevydrží cvičit dlouhou dobu a často potřebují cvičení prolnout i jinou aktivitou nebo příběhem. Cviků v aplikaci je poměrně dost a jen minimum dětí by je dokázalo projít všechny najednou. Je možné si prohlédnout třeba jen dva až tři cviky a pak vyzkoušet, jestli si děti něco zapamatovaly.

Hry, příběhy, radost z pohybu a vlastní příklad jsou skvělou cestou, jak děti přivést děti ke cvičení. Tak ať se vám to daří a máte z pohybu vždy radost.

 

Komentáře (0)
Anna Dvorakova

Mám absolvovaný kurs cvičitelů 3.třídy a kurs jógy pro děti. Necvičím v žádném studiu - jen s kamarádkami, dětmi a nebo jen sobě pro radost. Pro děti píšu básničky a příběhy: http://slovicko.webnode.cz/ a z básniček a cvičení se pak zrodila aplikace na tablety: Jóga pro děti.

12.08.2015 - 09:35

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám