Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Sebeláska jako stav mysli za pomoci jógy

Vždy jsem cvičil a učil jógu jako léčebnou praxi, příležitost spojit se se svým pravým já. Jóga je cesta sebepoznání, která vám pomůže milovat se na hlubší úrovni. Mnoho lidí přichází na jógu s úzkostí, depresí a nízkou sebedůvěrou a jóga vám umožní odloupnout všechny vrstvy a uzdravit se zevnitř směrem ven.

Nikdy nemůžete opravdu poznat hloubku cvičení jógy jiné osoby. Zatímco fyzické pozice mohou vypadat neuvěřitelně krásné, jóga je vnitřní praxe, která se dotýká hloubek vaší duše. Výzva spočívá ve skutečném naslouchání tomu, co vaše tělo potřebuje v každém okamžiku a rozhodování se to ctít. Když to ctíte, zvolili jste si lásku před egem a k tomu vám gratulují.

Ve světě, který je posedlý vnějším světem, lidé po celém světě trpí pocity, že nejsou dostatečně dobří. Vždy usilujte o více; být více, mít více. Cvičení jógy vás změní tím, že vám pomůže poznat vaše pravé já. Už v sobě máte vše, co potřebujete a největším darem, který si můžete dát jak sobě i světu je to sdílet. Svět potřebuje tento zvláštní dárek, který máte pouze vy. Když začnete milovat a ctít, kdo jste, život začíná plynout, pustíte se boje. Je to boj, který vám přináší utrpení.

Vaše podložka na jógu je posvátný prostor. Je velmi snadné rozptýlit se v životě, abyste se vyhnuli emocím. Může se cítit snazší utéct, než čelit něčemu hlavou. Jóga vám ukáže, že emoce jsou jen energií v pohybu a častěji než ne, jakmile trávíte čas pohybováním těla a soustředěním na dech, věci, které byly kdysi znepokojující, se vám nezdají tak náročné.

Jóga není něco, co jste se rozhodli zvládnout. Vidím to spíše jako podpůrný systém. Bez ohledu na to, co v životě zažíváte, vždy vás bude skrze to vidět. Bude to s vámi v dobrých časech a náročnějších, šťastných a smutných. Čím více se zavazujete ke své praxi, tím více uvidíte, jak to posouvá váš život. Vaše fyzické tělo zesílí, vaše mysl bude jasnější a ve svém srdci cítíte více radosti.

Fyzický aspekt jógy je jen nepatrným aspektem praxe. Neexistuje žádný prostor pro srovnání nebo úsudek, protože je toho tolik, že je nelze vidět a lze je pouze cítit a prožívat. Pro lékaře je to jedinečné.

Váš vztah k sobě je nejdůležitější ze všech vztahů. Je to váš základ, na kterém můžete pěstovat všechno ostatní. Není sobecké dát si první místo. Když se milujete a staráte se o sebe, musíte ostatním dát víc.

V průběhu let jsem zjistil, že sebevědomí je praxe, a proto je jóga úžasnou věcí, kterou musíte dělat jako svou formu sebelásky. Sebeláska musí být prioritou každý den, jinak se vklouznete zpět do starých zvyků. Sebeláska je jako sval, který musíte posílit. To vyžaduje pozornost, aby zůstali zdraví.

Sebeláska není o dokonalosti, ale jedná se o nalezení přijetí, kde jste v životě a ve své jógové praxi. Tam, kde je přijetí a soucit, je láska. V rámci tohoto přijetí uvidíte růst a změny a bude se rodit spíše z lásky než z nedostatku.

Vaším největším životním zaměstnáním je uvědomit si, jak mimořádní jste. Život je tak bohatší, když žijete z lásky a vše začíná tím, že milujete sebe. Až se příště dostanete na jógovou podložku, přivezte v úmyslu sebelásky a uvidíte, jak velkou svobodu přináší vaše praxe.

Komentáře (0)
Yoganek

05.04.2020 - 23:48

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám