Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Možnosti cvičení jógy online v češtině zdarma

StillOnTheWay

StillOnTheWay

Neumíte anglicky a tak se vám zavírá možnost cvičit jógu online s uznávanými anglicky mluvícími lektory jako např. Tarou Stiles? Žádné obavy, i Česká Republika má v online jógových videích co nabídnout, i když kvalitou ani kvantitou se bohužel rozhodně nevyrovná zahraničním videím. Mám pro vás osm tipů na cvičení jógy online v češtině zdarma. Všechna videa najdeme opět na kanálu YouTube.

Jógovna

Jógovna sice neoplývá zrovna kvantitou (cvičících videí je zde k dispozici zatím pouhých sedm), ale zato jejich kvalita je velmi dobrá. Zvuk, střih, kvalita obrazu – vše je perfektní, obraz je ostrý a je také skvěle rozumět. Videa se specializují především na odstranění různých bolestí – např. jóga proti bolesti zad, hlavy, proti menstruačním bolestem, dále jóga pro posílení pánevního dna a kyčlí, ale i jóga pro dobré trávení. Málokdy video přesáhne více jak dvacet minut, tudíž společně se specializací na odstranění bolestí jsou tato videa spíše odpočinková a relaxační.

Fit jóga Markéta

S Markétiným kanálem je to přesně naopak ve srovnání s Jógovnou – kanál hýří spíše kvantitou než kvalitou. I když v malém měřítku, protože jógových videí je zde kolem třiceti (což je na české poměry docela slušné), a kvalita videí – ne, že by byla nějaká hrozná, to vůbec ne. Ale mohla by být lepší – např. u nejnovějšího videa (Hravá jóga pro zpevnění těla) je někdy hudba silnější než hlas lektorky a tak onen hlas narušuje, až místy není moc rozumět.

I ostrost obrazu by mohla být vylepšena, ale když se to tak vezme, soustředíme se na cvičení, ne na obraz – zkušení jógíni by měli být schopni cvičit jen pomocí hlasu, takže není třeba se na video dívat. Ale pro začátečníky je samozřejmě video skvělou pomůckou, jak se správně naučit nějakou pozici. Markéta má ale ostatní videa většinou bez hudby a to je rozumět už dobře. Videa jsou různorodá – najdeme zde jak jógu pro posílení těla, tak i uklidňující jógu, nebo třeba videa, jak správně provést různé pozice.

Jóga z obýváku

Projekt Jóga z obýváku a videa jsou placená a tak tento kanál sestává většinou jen z upoutávek na placená videa. Ale je tu k dispozici zdarma jedno video, konkrétně „Jóga pro ranní probuzení“. Můžeme si tedy vyzkoušet odcvičit toto video a promyslet si tak, zda má cenu si dokoupit další videa. Musím uznat, že celkový projekt je promyšlený, kvalitní a moc příjemný. Opět tady zaostává kvantita (i když tu si můžeme dokoupit) a vítězí kvalita a propracovanost.

StillOnTheWay

Tak tento kanál se řadí spíše mezi blogerské kanály, kde vedle cvičících videí můžeme mrknout i na velmi vydařenou sérii vegetariánských receptů aneb „V kuchyni bez masa“, ze které jsem se už mnohokrát nechala inspirovat. Jógová videa jsou různorodá – v nabídce je rychlá power jóga, jóga proti stresu a třeba i denní jóga. Vedle těchto klasických videí můžeme najít i videa pro začátečníky nebo pokročilé a můžeme shlédnout i různé užitečné jógové tipy. Kvalita i kvantita je vyrovnaná – tzn. videí je poměrně dost a kvalita je skvělá – jak po zvukové, tak i po obrazové stránce.

Mishayoga

Kanál má na svědomí Michaela Klímová, profesionální učitelka jógy s mnohaletou praxí a terapeut energetické psychologie. Na její kanál mrkněte spíše pro inspiraci, protože tady si moc nezacvičíte – videa jsou velmi krátká a určená pro inspiraci – můžeme se přiučit, jak správně provádět dané cviky. Kvalita videí je opravdu velmi dobrá, myslím, že nejspíš nejlepší ze všech. Ale bohužel nabízená videa jsou opravdu jen na koukání, ty na cvičení si můžeme pak zakoupit.

Martina Doubková 

Martina Doubková se snaží dělat všechno pro to, aby zpřístupnila jógu všem – vytváří online jógu společně s projektem „Jóga doma“. Na kanálu jsou různá videa, která mají střední kvalitu, kde má ale zvuk navrch, což je nejdůležitější.

Fithall

Fithall není zaměřený pouze na jógu, ale najdeme zde i posilovací videa, která patří do fitness center. Nicméně jsou zde i velmi povedená jógová videa a to videa se Zuzanou Klingrovou. Ta podle mého názoru nemají chybu, a ačkoliv je jich velmi málo, o to víc se je vyplatí vyzkoušet. Kvalita je perfektní, stejně jako cvičení a tipy Zuzany Klingrové.

SimiLife

Kanál sympatické Simi je mým posledním tipem a myslím si, že by nemohlo být nic lepšího na konec. Toto je „blogerský“ kanál věnovaný zdravému životnímu stylu, kde najdeme tipy, inspiraci, motivaci, recepty, ale i několik jógových videí. Všechna videa jsou kvalitní a tak je jen radost si zacvičit s usměvavou Simi.

 

Komentáře (0)
Vendula Jindrová

Jsem studentka, velká milovnice jógy, zdravého životního stylu, hudby, čtení a pohody. Jóga se stala před pár lety nedílnou součástí mého života a od té doby není den, kdy bych si ji nezacvičila.

12.04.2016 - 10:57

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám