Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Pomocníci na namožené svaly a bolavá zápěstí

????????????????????????????????????

Ať cvičíme sebeopatrněji, uvědoměle vnímáme každý pohyb svého těla, někdy se nevyhneme namoženým svalům, které nás po zátěži občas pobolívají. A platí to u jakéhokoli fyzické aktivity, tudíž u jógy také, i když se to na první pohled nemusí zdát. Asi mnozí z nás dobře znají bolavá zápěstí z usilovného procvičování pozice vrány a dalších komplikovaných balančních a silových cviků.

Určitě si také nebudete mít problém vzpomenout na pálivé stehenní svaly a lýtka po vysilujícím běhu. A i když to sem už nepatří, tak já sama hraju na klavír a s bolavým a ztuhlým zápěstím mám časté problémy – stejně jako např. z práce u počítače, kdy nezdravě dlouho píšu na klávesnici a zápěstí mám v nepřirozené poloze. Myslím, že bych mohla vyjmenovávat podobné případy ještě hodně dlouho. Ale co proti těmto nepříjemnostem můžeme dělat?

Jistě, činnosti vedoucí k bolesti svalů můžeme omezit, ale já sport, jógu, hru na klavír a psaní na počítači jen tak neomezím. Tvoří totiž velkou část mého života, bez které bych to nebyla já. A jsem si jistá, že to i vy máte podobné.

Po opravdovém „záhulu“, kdy vás nohy sotva udrží, cítíte se velmi unavení a „přecvičení“, doporučuji se naložit do horké vany. Horká voda svaly krásně prohřeje, celé tělo se uvolní a zklidní. K tomu rozhodně neuškodí si do vody přidat nějaký esenciální olej (skvělý je tea tree nebo eukalyptus) a zapálit k tomu svíčku. Tyto maličkosti hned vytvoří příjemnou atmosféru a bolest se zmírní.

Ale stále to po té koupeli ještě není ono. A tady na řadu přicházejí mí dva pomocníci, po kterých v případě únavy a ztuhlosti svalů mohu s jistotou sáhnout a vím, že mi pomohou. Tím je chladivý gel na svaly a klouby  a masážní olej. Oba produkty jsou od přírodní kosmetiky Sportique , od které jsem vyzkoušela již širokou škálu produktů a musím uznat, že Sportique si zakládá na preciznosti a kvalitě a jsem přesvědčená, že s jejich výrobky bude každý maximálně spokojen, stejně jako já.

????????????????????????????????????

Tělový a zároveň masážní olej jsem vyzkoušela s příchutí kokosové piňa colady, jejíž vůně si vás podmaní svou exotičností. Olej obsahující kombinaci rostlinných olejů je vhodný jakožto olej do koupele (přidáme pár kapek do horké vody), k masáži, hydrataci celého těla po koupeli, ošetření pokožky po opalování a také pro relaxaci a regeneraci. Pronikavá vůně je opravdu velmi podmanivá a okamžitě jsem si ji zamilovala, stejně jako olej samotný, který skutečně v člověku vzbudí pocit relaxace, klidu a pohody. A samozřejmě také pomůže uvolnit ztuhlé svaly.

A nakonec asi ta největší záchrana vhodná zejména pro ty největší sportovcegel na svaly, klouby a šlachy. To je ten zázrak, po kterém naše přemožené a přepracované svaly touží. Je úžasně chladivý, má krémovou konzistenci, snadno se roztírá i vstřebává a má nevídanou svěží bylinkovou vůni. Pro klouby, zápěstí, svaly a další oblasti náchylné k bolesti je to opravdu hojivý balzámek, protože účinně a rychle tlumí bolestivost a zároveň chladí, regeneruje, hydratuje a hojí.

????????????????????????????????????

Ale neměli bychom zapomenout na to, že toto jsou jen jakési doplňky navíc, které jsou sice skvělé, a i když nám dokážou pomoci od menších bolestí, ty velké rozhodně nevyléčí. A velké bolesti naznačují to, že je něco špatně a rozhodně to nezachrání krém. Ale jako oživení a dopřání si zasloužené úlevy rozhodně doporučuji olej či gel vyzkoušet. A v kombinaci s horkou vanou to je nejlepší volba!

 

Komentáře (0)
Vendula Jindrová

Jsem studentka, velká milovnice jógy, zdravého životního stylu, hudby, čtení a pohody. Jóga se stala před pár lety nedílnou součástí mého života a od té doby není den, kdy bych si ji nezacvičila.

13.11.2016 - 20:14

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám