Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Víte, kdo jste?

Většina lidí vynakládá obrovské úsilí na hledání a získávání vnějších věcí, ale o sobě vědí málo.

Meditace dává jasné duchovní porozumění sebe sama, pomáhá objevit a použít pozitivní vlastnosti skryté v nás. Na toto téma se v Praze v jarních měsících uskutečnily hned dvě přednášky.

Světová duchovní organizace Brahma Kumaris ve spolupráci s Českou akademií jógy a agenturou Isadora pozvala do Prahy Radža jogíny.

Prvními přednášejícími byli manželé Thor Barddal a Sigrun Olsen Barddal z Islandu. O své duchovní cestě hovořili s osvěžující jednoduchostí a autenticitou, vycházející z jejich životních zkušeností. Bylo krásné poslouchat rozdílnost „Cesty” ženy a muže. O měsíc později do Prahy zavítal Dr. Salman Ahmad, PhD, na rozdíl od předcházejících, velice extrovertní bytost. Dr. Ahmad se zabývá výukou a výzkumem v oblasti psychologie osobnosti. K hlavním oblastem jeho zájmu patří naše identita, meditativně introspektivní metody, zvládání stresu a řešení konfliktu. Radža jogu v podání Brahma Kumaris úspěšně využívá ve své poradenské a výukové činnosti.

Ač se jednalo o stejné téma, pokaždé jsem si odnášela jiné poznatky. Krátké meditace zažité na místě, byly pro mne vždy velkým zdrojem klidu, radosti a vyrovnanosti. Velice se těším na otevření meditačního centra Brahma Kumaris v Praze.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

01.08.2009 - 12:59

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám