Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

ONKO jóga a pozvání na festival

Karma Yoga studio začalo na Vinohradech působit v září roku 2013. Od samého začátku měla ve středečním rozvrhu své pevné místo lekce ONKO jógy, která je určena pacientům s onkologickým onemocněním a je pro ně zcela zdarma.  Lekce ONKO jógy je ve studiu úspěšně provozována již 5 let. Nejprve byla pod záštitou a garancí majitelky studia Veroniky Carmanové, od jara roku 2017 je součástí aktivit všeobecně prospěšného spolku KARMA SRDCEM, který založili lidé z Karma Yoga studia, protože pomáhat jógou k jógovému studiu přirozeně patří.

Pravidelné lekce ONKO jógy

Název KARMA SRDCEM se sice lehce odvozuje od jména samotného studia, ale tak jednoduché to není. Karma – slovo, které je v poslední době velice používané, znamená totiž především konat. A naším záměrem je konat srdcem, pomáhat lidem cestou jógy, dělat smysluplné věci, uskutečňovat je skrz jógu, která nás všechny spojuje.

Během krátkého období fungování spolku jsme již pomohli několika konkrétním bytostem (prosím, podívejte se na www.karmasrdcem.cz), ale cítíme potřebu jít ještě dál. Brzy jsme si uvědomili, že specializované lekce ONKO jógy, tedy jógy pro pacienty s onkologickým onemocněním, jsou velice těžko dohledatelné. Někdy se dají najít ve zdravotnických zařízeních, ale ne tak, jak je poskytujeme my – v příjemném prostředí jógového studia. Tím jsme absolutně jedineční a ojedinělí v celé ČR.

ONKO jóga i ve vašem studiu

To nás také přivedlo k myšlence spojit síly a tuto energii pomoci šířit skrz jógu dál. Naším záměrem a cílem je rozšířit pravidelné lekce ONKO jógy do dalších studií, a to nejen v Praze, ale také po celé ČR. Přejeme si, aby i v těchto studiích byly lekce ONKO jógy poskytovány ZDARMA každému, kdo tuto službu potřebuje.

Od jógového studia nám stačí pouze garance zázemí. Lektory ONKO jógy bude platit charitativní spolek KARMA SRDCEM. Tyto lekce však může vést pouze lektor, který je speciálně proškolen, je opravdovým odborníkem na dané téma a je schopen svým klientům poskytnout ten nejlepší servis a být jim co nejvíce nápomocen. Proto v tuto chvíli vzniká PROGRAM CERTIFIKACE LEKTORŮ ONKO JÓGY. Vše vypadá lehce a logicky, ale navzdory nadšení všech zúčastněných, vše toto vyžaduje hlavně čas a peníze.

Lektoři, kteří budou mít zájem tyto lekce vést, budou muset absolovovat speciální školení pro lektory ONKO jógy. Koncept ONKO jógy se připravuje ve spolupráci s onkology, psychologem a rehabilitačním pracovníkem tak, aby pokryl co nejširší záběr a byl opravdu komplexní.

A protože není malých cílů, první školení lektorů ONKO jógy plánujeme již na únor, březen 2019. Od jara 2019 pak budou probíhat lekce ONKO jógy nejméně na deseti vybraných místech po celé ČR.

Onko Festival Jógy

Proto jsme se rozhodli zorganizovat celodenní ONKO FESTIVAL JÓGY, který se bude konat pod záštitou Karma Yoga studia a spolku KARMA SRDCEM v sobotu 17. 11. 2018. Program, který jsme sestavili, pohladí nejedno jógové srdce. Nabízí nejrůznější jógové styly a rovněž zajímavé osobnosti na poli jógy, dále poskytne ukázku cvičení ONKO jógy. Celý výtěžek bude věnován spolku Karma Srdcem, který jej využije na již zmíněné financování lektorů ONKO jógy.

Více o festivalu a programu.

Přidejte se k nám

Věříme, že vás náš projekt osloví a přidáte se k nám. Stačí uspořádat lekci či dvě ve vašem jógovém studiu a výtěžek věnovat Karmě Srdcem nebo přijít na ONKO FESTIVAL JÓGY, sdílet informace, sdílet naše nadšení a šířit ho dál. Pokud máte zájem v budoucnu (jaro 2019) mít lekce ONKO jógy ve svém jógovém studiu, stačí napsat na náš e-mail info@karmasrdcem.cz. V této počáteční fázi oslovujeme velká města (Plzeň, České Budějovice, Hradec Králové, Olomouc, Ostrava, Brno, Zlín….), postupně bychom se rádi spojili i s jógovými studii z menších měst.

Budeme vděční za další jógová studia v ČR, která se přidají k našemu projektu a podpoří naši snahu.

Děkujeme

Namaste

Bára a tým Karma Srdcem

 

Komentáře (0)
Petra Šlechtická

Zakladatelka Yogapoint.cz - nezávislý rozcestník ve světě jógy a zdravého životního stylu.

Petra je nadšenou praktikantkou a lektorkou restorativní jógy a inspiruje skrze blogUmění odpočinku.

03.09.2018 - 12:45

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám