Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Odešel B.K.S. Iyengar, muž který se zasloužil o otevření jógy Západu

bksiyengar

Se zármutkem oznamujeme, že po krátké hospitalizaci zemřel B.K.S. Iyengar.

Iyengar byl nemocný několik týdnů a podle Times of India byl hospitalizován se srdečními problémy. V nemocnici byl od 12. srpna a jeho stav se zhoršoval a byl připojen na dialýzu.

Více znám pod svými iniciálami, Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar, je jedním ze světově nejznámějších guru jógy. New York Times o něm napsaly, že nikdo neudělal více než on pro přivedení jógy na Západ a označily ho za jednoho z nejvlivnějších lidí na světě.

Jeho kniha Světlo na jógu z roku 1966 obsahuje podrobné pokyny k provádění více než 200 ásan a podle časopisu Yoga Journal je to jedna ze základních knih o józe.

Styl jógy, po něm pojmenovaný, se stal jedním z nejoblíbenějších stylů jógy v USA. Na rozdíl od dalších stylů jako je ashtanga nebo vinyasa jóga, se Iyengar jóga zaměřuje na detail a preciznost v provádění ásan. Iyengar jóga pro cvičení také využívá pomůcek, jako jsou bločky, popruhy, které pomáhají studentům jógy lépe provádět ásany. Více o Iyengar józe.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

20.08.2014 - 12:07

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám