Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga na Pražském hradě

Pražský hrad

Pražský hrad

Poněkud nečekaná zpráva přišla dnes z Pražského hradu. Prezident Miloš Zeman přikývl na doporučení Martina Holcáta, šéfa konzilia prezidentových lékařů, a rozhodl se upevnit své zdraví pravidelným cvičením jógy.

Český prezident se tak zařadil mezi politiky, jako je například premiér Indie Nárendra Módí a osobnosti showbyznysu, mezi které patří Sting, Madonna, Emma Watson nebo Jennifer Aniston.
Podle slov prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka to symbolizuje i změnu Hradního paradigmatu a můžeme se těšit na posun od politiky rozdělování na politiku spojování.

Panu prezidentovi nejvíce konvenovala kundalini jóga, ale po konzultacích s poradci ruského premiéra Putina bylo rozhodnuto o vytvoření nového jógového stylu pro pana prezidenta Zemana. Na Pražském hradě se tedy každý den při svítání cvičí Zeman jóga, styl, který jeden z českých předních jógových učitelů charakterizuje jako: „unikátní spojení filosofie východu od Moskvy až po Peking, se zaměřením na rozvoj nadpřirozených schopností, jež staré texty zvou siddhis“.

Po složitých jednáních s arcibiskupstvím bylo rovněž zajištěno svolávání na lekce odbíjením Zikmunda, největšího ze zvonů katedrály sv. Víta, Vojtěcha a Václava.

Podle informací z blízkého okolí pana prezidenta probíhají lekce ve Španělském sále, původní umístění ve Vladislavském sále nevyhovovalo kvůli nízkým teplotám během zimních měsíců. Náklady na přestavbu sálu určitě nepřesáhly 20 miliónů korun a byly plně hrazeny soukromým dárcem, který si nepřál být jmenován.

Podle našich informací z pražského jógového podsvětí se chystá i spuštění internetové prezentace nového jógového stylu, s možností učitelských tréninků v tzv. „turbo“ režimu a vypsání kurzů pro všechny, kteří netráví čas v pražských kavárnách a v jejichž ceně bude i prohlídka prezidentovy pracovny a skok do Jeleního příkopu.

My se nejvíce těšíme na chystané online kurzy a e-shop. Doména http://www.zemanjoga.cz/ je však zatím nedostupná.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

01.04.2015 - 06:17

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám