Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Barcelona Yoga Conference – 2. kapitola

Barcelona 4

Na konferenci jsem strávila 3 dny hlavního programu. “Pre a post conference” workshopy jsem si po uvážení odepřela, i když den “po” měla Shiva Rea. První den jsem jela pozdravit moře (viz.výše) a poslední den kamarádku Dianu, která v Barceloně žije. Jsem za rozhodnutí dát si jen 3 dny ráda, protože už odpoledne třetího dne jsem byla k prasknutí plná dojmů. Navíc bez času je vůbec strávit, natož mít prostor pro nové informace.

Chodila jsem na 4 lekce denně a na večerní kirtany. Mezitím spát do krabičky od sirek na koleji, kterou jsem sdílela s Evou. Jako na táboře, včetně klábosení do tmy noci, samozřejmě k tématu. Evu jsem před tím potkala jen jednou v Dubaji, kde žije, ačkoli je z Jeseníků. V Dubaji učí a naplno studuje jógu, zdravou stravu a život v poušti. To ona pro nás vybrala ubytování a já jsem jí za tu volbu tuze vděčná. Měly jsme to pár kroků od místa konání a mohly snídat na střeše domu, kde to bylo jako v nebi, nebo alespoň dost blízko něj. Rozhodně doporučuju udělat si rezervaci včas, protože my jsme v dubnu dostaly poslední volný pokoj.

Barcelona 5

Konference byla v prý “posh” čtvrti Sarria. Líbilo se mi to místo. Záklana BYC byl kampus jedné univerzity. Shallami byly tělocvičny s basketbalovými koši a vysokými stropy, fotbalové hřiště s umělou trávou minimálně třetí generace, trávník mezi stromy a tenisové kurty. Všudypřítomné oltáře s květinami a vonnými esencemi ta sportoviště změnily na jogoviště. Mezi stromy byla natažená lana (slack line) a u vchodu stála bronzová pumpa s pitnou vodou. Všichni účastníci dostali při registraci kovovou lahev, aby se neplýtvalo plasty a taky na památku.

Barcelona 6

Měli jsme štěstí na počasí. Ani vedro na padnutí, ani kapka deště (kromě posledního dne “post” programu). Šlo to hladce. Snadná registrace, přehledné směrovky v areálu, nepřeberně čerstvých šťáv a kulinářských alternativ včetně mého favorita ranní kaše ze semínek chia. Stánky s potravinovými doplňky, esenciálními oleji, se šperky, s oblečením a taky s houpacími sítěmi na aeroyogu a stan hlavního sponozora Yogi Tea, kde bylo pořád co pít a číst, protože každý sáček čaje má na šňůrce afirmaci.

Projít pozorně mezi stánky mi zabralo dva dny. Přivezla jsem si balení křupavé spiruliny a sklenici včelího pylu. Obojí potravinové doplňky, které teď při snídaních testuju. Líbila se mi trička s našitými tisky křídel, zaujalo mě jogové pexeso pro děti a koupila jsem si zlaté korále na krk (není to pravé zlato, netřpytí se).
Fotografie: archiv autorky (Tatiana Vomáčková)
a poděkování také patří:
Wari Om
Patricia Torales
Meg Evans

Komentáře (0)
Tatiana Vomáčková

Mé tělo i duše našly zalíbení v józe, protože mi umožňuje poznávat se, uvědomovat si, co cítím a učí mě trpělivosti, pokoře a naslouchání.
Vedu lekce vycházející z Ashtangové tradice a přidávám k ásánám slova, hudbu a prvky thajské jogové masáže.
Věřím, že když člověk opravdu chce, dokáže cokoli, zejména, když přemýšlí do hloubky a míří vysoko.
Píšu, protože neumím zpívat ani malovat, ale mám potřebu provětrat své nálady a nápady ven z těla.

01.08.2014 - 12:01

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám