Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Yoga Trade – pomocník pro jógíny na cestách

YT

Rádi cestujete, poznáváte nová místa a kultury a žádná výzva pro vás není dostatečně velká? Chtěli byste navštívit vzdálené země a při tom si prohloubit svou  praxi jógy ať už jako učitel nebo jako student? V mnoha z nás hoří ten neuhasitelný oheň, který touží po tom poznávat všechny barvy a vůně světa. A přesně pro tyhle cestovatelské duše vznikla platforma Yoga Trade.

Pracovní nabídky po celém světě

Jak ale takový jógín nebo jógínka na cestách zjistí, kde by jej zrovna bylo potřeba a kde by mohl uplatnit své schopnosti a dovednosti? Na platformě Yoga Trade, sdružující jógíny ze všech koutů světa, si můžete najít práci/brigádu/dobrovolnickou činnost, která bude vyhovovat tomu, po čem vaše srdce touží. Najdete zde mnoho nabídek na placené i neplacené pozice pro lektory jógy po celém světě, můžete vést své lekce na různých jógových pobytech či studiích.

Pokud jógu neučíte, ale máte jiné užitečné schopnosti a rádi byste se pohybovali v jógově laděném prostředí nemusíte věšet hlavu. Občas se tam objeví i nabídky pro kuchaře, fotografy, maséry, lidi s organizačními schopnostmi, ajťáky nebo třeba truhláře. Většina nabídek přichází ze střední a severní Ameriky, kde celý ten nápad vznikl, ale nabídky se objevují i v Evropě a Asii.

Pokud jste spíš domácký typ, ale máte světu co říct a chtěli byste se nějakým způsobem na tomto projektu podílet, můžete pro tyto stránky psát články. Jedinou podmínkou je dobrá angličtina a kreativita. Psát můžete o všem, co se týká jógy, cestování, zdravého životního stylu a různých zajímavostí. Protože YT funguje jako sociální síť, můžete se spojit s ostatními jógíny z celého světa, navazovat nové kontakty a diskutovat o všem, co je vašemu srdci blízké a co vás spojuje.

Jak to funguje

Co se týče registrace na tyto stránky, tak ta je zdarma, ovšem tato základní verze vám kromě toho, že se dozvíte, že někde v Panamě hledají učitele jógy, neřekne nic víc. Pokud chcete, aby se vám zobrazovala celá pracovní nabídka, včetně kontaktu na příslušné lidi, musíte si zaplatit. Cena vychází na $24 za rok nebo $36 za dva roky, což se sice může na první pohled zdát jako hodně, na druhou stranu je tímto způsobem zpoplatněna většina podobných či dobrovolnických stránek (např. HelpX).

Pokud člověk nemá vážný zájem těchto nabídek využít a chce se jen ze zajímavosti podívat, co se kde po světě nabízí, je asi zbytečné investovat tolik peněz. Pokud byste však rádi vycestovali na delší dobu a chtěli si při tom něco vydělat nebo jen chcete získat zajímavou zkušenost ze zahraničí, vyplatí se trochu investovat.

Yoga Trade bych zhodnotila jako užitečnou pomůcku pro všechny jógové nomády a cestovatele, kteří by si při svých cestách rádi přivydělali. Protože většina nabídek je na delší dobu, je to vhodnější pro lidi pracující na volné noze nebo ty, kteří si mohou dovolit z práce na pár týdnů zmizet. Spíše méně často, ale i přesto se někdy objeví časově méně náročné nabídky, ty ale mnohdy bývají pojaté jako dobrovolnické, tedy jen za ubytování a stravu. Všichni máme jiné preference a možnosti a věřím, že každý nás si najde to své.

„Po tom, co jsem dokončila instruktorský kurz jógy, hledala jsem způsob jak skloubit dohromady svůj zájem o jógu a lásku k cestování. Yoga Trade mi pomohla spojit se s Banteay Srey Project v Kambodži… Nevím jak poděkovat lidem v YT, že jsem se dostala k této zkušenosti.“

Erin Crawford, Instruktorka jógy a cestovatelka

Komentáře (0)

Nikola Cieslarová

Poprvé mi jóga vstoupila do života na dětském letním táboře, kde mě však pozdrav slunci v ranní, rosou pokryté trávě zrovna moc nezaujal.
Podruhé jsme se našly, až když jsem byla na střední škole a od té doby mě až na pár momentů provází v mém každodenním životě.
Časem jsem měla potřebu se józe věnovat více a tak se od minulého roku snažím tuto svou lásku předávat i dalším lidem.
Protože není většího štěstí než sdílet s ostatními, co sami máte rádi nejvíc.

10.05.2016 - 00:38

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám