Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Vyzkoušejte Tantravaya Yogu – v září v Praze!

Správné nastavení v pozicích a terapeutický přístup k józe tak, aby její cvičení pomáhalo od bolesti, zatuhlosti a zlepšovalo postavení těla. To je ve zkratce Tantravaya jóga izraelského lektora Shye Sayara. V průběhu své dvacetileté praxe si všiml několika univerzálních principů, které zlepšují každou ásanu a prospívají každému (více v rozhovoru zde: https://www.yogapoint.cz/joga/druhy-jogy/seznamte-se-tantravaya-joga/). Když si vyzkoušíte fyzickou praxi pod jeho vedením, musíte mu dát za pravdu. V průběhu lekce plně pochopíte, co znamená sthiram sukham asanam (každá ásana má být stabilní a příjemná). Základem je porozumění anatomii a principům zdravého pohybu. Když navštívíte některý z jeho workshopů, odnesete si nejednu cennou lekci. Příští příležitost máte už o víkendu 8.-9. září 2018 v pražském studiu Namastery. Zaměříme se na správné nastavení v pozicích, korekce špatného postavení těla a naučíme základy thajské jógové masáže Nuad Buran.

Přihlašte se do 10.8. za speciální early birds cenu.

PROGRAM:

Sobota 8. září 2018

9.00 – 17:00      Principles of Alignment 

V tomto workshopu se zaměříme na správnou techniku v jógové praxi, vycházející z anatomie člověka. Prozkoumáme, jak dva páry protichůdných vnitřních akcí v dolní části těla a dva páry v horní části těla zlepšují každou pozici a každý pohyb. Nejen v józe, ale v kterémkoliv jiném sportu. Naučíme se, jak vyrovnat tyto akce tak, abychom si přizpůsobili praxi pro potřeby našeho těla.

Neděle 9. září 2018

9 – 12.30          Posture Correction Clinic

Zaměříme se na správný postoj a nejběžnější odchylky, kterými si lidské tělo kompenzuje různorodé nerovnováhy v těle. Tyto kompenzace často vedou k bolestem, nestabilitě, snížené pohyblivosti. Naučíme se, jak je diagnostikovat a jak je jednoduše napravit tak, abychom pomohli sobě i ostatním.

13.30 – 17.00    Základy thajské jógové masáže Nuad Buran

Objevte kouzlo klasické, účinné a přitom velmi jednoduché techniky thajské jógové masáže. Naučíme se, jak používat gravitaci, váhu vlastního těla a funkční pohyb, abychom masírovanému dopřáli maximální efekt a zvolili správnou míru tlaku, která mu bude příjemná. Tato masáž má své kořeny v ájurvédě a čínské medicíně. Převládajícími prvky v thajské jógové masáži jsou voda a země, masáž má uklidňující a uzemňující účinek pro masírujícího i pro masírovaného. Obsahuje také harmonické prvky vycházející z osteopatie, které pomáhají lubrikaci a uvolnění páteře a uvolnění zatuhlosti hlubokých svalů, jako je bedro-kyčlo-stehenní sval (psoas). Z workshopu odejdete s plejádou jednoduše aplikovatelných technik. Prostřednictvím doteku pak můžete pomoci lidem kolem sebe. Workshop ocení také lektoři jógy, kteří mohou technik Nuad Buran využít při práci se svými studenty.

Můžete přijít jen na jednotlivé dny nebo celý víkend.

CENA: 2 300 Kč / jeden den workshopu (SO nebo NE, při přihlášení do 10.8. cena 2 100 Kč)

            4 000 Kč / oba dny (při přihlášení do 10.8. cena 3 700 Kč)

Workshop probíhá v angličtině s tlumočením do češtiny. Je vhodný pro ty, kdo se chtějí do jógy ponořit hlouběji, i pro lektory jógy.

Další informace a přihlášky zde: http://www.namastery.cz/news/8-9-zari-2018-tantravaya-yoga-therapy-training-se-shyem-sayarem-16360/.

 

Komentáře (0)
Veronika Ciková
Veronika Ciková

Byla to láska až na druhý pohled, ale o to hlubší. Jóga mě provází už několik let, ale nepřestávám v ní objevovat nové věci.
Nořím se hlouběji a můj zápisník přetéká postřehy z vlastní praxe i z lekcí, které vedu ve studiích Praze. Věřím, že sdílením se můžeme vzájemně obohatit a inspirovat. To je moje motivace k psaní.
Spojit se se mnou můžete přes email veronika.cikova@seznam.cz nebo na Facebooku (www.facebook.cz/joganika).

31.07.2018 - 10:17

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám