Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

10 tipů na jógové vánoční dárky

Inspirativní věci jsou všude kolem nás a často mají svůj příběh, kouzlo a detail. Věci či činy mohou být milým překvapením, ať už je od někoho dostanete, nebo si je sami koupíte. Vše, co s láskou k sobě či druhým vyrobíte, koupíte a nachystáte má svůj význam a je jedno, kdy to sdílíte, věnujete, užíváte. Radosti, které mě nebo mé blízké těší, jsou i tématem následujícího psaní. Možná i vás příběhy výrobků či aktivit osloví a pozvou k novému objevování. Tady je 10 tipů na jógové vánoční dárky.

Kalendář Himaláya 2016

12144908_10153595222985256_3942563228210383105_n

Občanské sdružení Surya dostavělo v září roku 2008 speciálně navrženou ekologickou školu přímo vytápěnou sluneční energií v Kargyaku. Kargyak  je odloučená vesnice v indickém Himaláji,  v nadmořské výšce 4200 m n. m, jedno z posledních míst, kde přežívá původní tibetská kultura. Sdružení Surya zajišťuje provoz této školy včetně nákupů učebních pomůcek či platů místních učitelů v této jinak izolované a těžko přístupné části indického Himálaje. Finanční podporou jsou i pořádané benefiční aktivity, koncerty a aktuálně vydaný kalendář na rok 2016. Zakoupením kalendáře podpoříte tento unikátní ekologický a vzdělávací projekt Sluneční školy.

Výtěžek z prodeje bude v celé výši využit v souladu s povolením veřejné sbírky.

Cena kalendáře je 200,- Kč. (z naší distribuce jde 100% z ceny na projekt sluneční školy).

Nakoupíte na:  www.surya.cz

Tiger Balm

Lekce jógy můžete doplnit o péči Vašeho těla jemnou masáží. Tiger balm – krém na uvolnění šíje a ramen je skvělý balzám, který osvěží a příjemně uvolní v průběhu Vašeho cvičení svaly. Někteří lektoři jej velmi doporučují a používají při svých lekcích. V průběhu lekce Vám balzám jemně rozetřou na ramena či šíji. Během Vaší praxe tak potom krásně balzám prohřívá tyto partie, uvolňuje svaly, ztuhlá místa. Stojí za to! Stačí jemně vetřít a vyzkoušet!

tiger balmm

Cena Tiger balm je 330,- Kč.

Nakoupíte na: www.happygolucky.cz

Můj jógový deník

Můj jógový deník má svůj osobitý a velmi čerstvý příběh. Vznikl spolu se zrodem projektu Moje Jóga – což je web s jogovými videii, podle kterých si můžete doma zacvičit. Deník vznikl v dílně českého papírnictví papelote ve spolupráci lektorky jógy Markéty Faustové a ilustrátorky Štěpánky Bláhovcové. Můžete si do něj zapisovat své zážitky, pokroky, postřehy ze cvičení, zaznamenávat kreativní nápady a myšlenky, namalovat si svou mandalu…Zkrátka cokoliv co Vás napadne. Nadělit ho můžete sami sobě a nebo někomu, kdo prostor vyplní svými myšlenkami, záznamy či kresbami.

MUJ JÓGOVÝ DENÍK_Moje Jóga

Cena jogového deníku je 250,- Kč.

Nakoupíte na: www.moje-joga.cz

Antistresové omalovánky

Omalovávky? a pro dospělé? ano, přesně tak. A věřte, jsou skvělé a fungují! Pokud jste rodič, tak jste se možná sami kolikrát přistihli, že omalovávání a kreslení s dětmi je obrovský relax a že si sami potom některé dětské motivy vybarvíte sami…v klidu, bez dětí. Abysme měli všichni ten “dospělácký” tvůrčí prostor, objevili se tu první české omalovánky. Sedmasedmdesát obrázků k vybarvení od výtvarnice a grafičky Jolany Daňkové s doprovodným textem Lenky Tréglové přenese Vaše myšlenky, starosti a zrychlenost na úplně jinou vlnu.  Jejich úspěch a oblíbenost vedla autorky k vydání druhého dílu. První díl vyšel koncem května a ten druhý koncem října 2015. Navíc obrázky jsou jednotlivé stránky a tak své dílo, které vybarvíte potom snadno můžete vzít a nechat zarámovat, nebo někomu věnovat.

IMG_2562up

Cena Antistresových omalovánek je 199,- Kč.

Nakoupíte na: www.grada.cz

Tělová šlehačka 

Šlehačka na tělo? I to může být neodolatelnou vášní, která nebude chybět ve Vaší výbavě. Lucie Novohradská, žena mnoha činností – průvodkyně, organizátorka jógových pobytů a věčně začínající jogínka také s láskou připravuje a doporučuje “potravu” nejen pro tělo, ale i právě na něj. Všechny namíchané šlehačky na tělo obsahují bambucké máslo a rostlinné oleje (mandlový, avokádový, arganový a další) a vůně dle výběru – klasická levandule, luxusní růže nebo osvěžující vůně citrusů a mnoho dalších. Lucie doporučuje pro zimu také hutnější a výživné tělové máslo, např. s vůní vanilky a skořice…ideální v čase vánočním. Při svých přípravách myslí i na muže a takový olej na mužný vous, vhodný pro použití po holení nebo vetření do vousů, příjemně provoní a vyživý nejednu mužskou tvář.

slehacka s oleji

Cena tělové šlehačky: 150,- 200,- Kč

Nakoupíte na: stačí napsat Lucii na lnovohradska@gmail.com

Dětské jógové karty

Pro domácí cvičení nebo i představení jógových pozic dětem jsou perfektní volbou Jógové karty. Vlastně při jejich prohlížení si myslím, že i pro dospěláky jsou dobrou volbou, inspirací a poznáním pozic, kterými ve své jógové praxi plují. Hanka Luhanová – zakladatelka Lali jóga a autorka karet v aktuální druhém vydání připravila 25 cviků, které jsou rozděleny tematicky do kategoríí – relaxace, dýchání, jógové hry, cviku v sedu, lehu, stoje a také cviky ve dvojicích. Inspirací jsou karty nejen pro rodiče, děti, ale skvělé jsou i jako doplněk pro učitele, kteří s dětmi pracují.

jogove karty

Cena Jógových karet I. nebo II.: 299,- Kč

Nakoupíte na: www.lalijoga.cz

Spirit Lucky Pass

6. ročník festivalu plného jógy, poznání, spojení a setkání Prague Spirit Festival se opět blíží. Jako už tradičně první jarní víkend  (18.3. – 21.3.2016) bude Praha zářit vším kouzlem a energiíí. Festival připravovaný s nadšením a radostí Vám opět nabízí pestrý program zahraničních a domácích hostů. Jógový program bude i tento ročník doplněn o doprovodné činnosti, výborné pohoštění a možnosti nákupu mnoha zajímavostí. Jedinečnou možností je zakoupit si právě tyto dny Lucky Pass, který je do konce roku za sníženou cenu a nebo Spirit Voucher, který můžete někomu věnovat. Neváhejte a zapište do diáře!

spirit_voucher

Cena Lucky Pass: 999,- Kč

Nakoupíte na: www.praguespiritfestival.com

Kantu Yoga Mist

I Vaše podložka si zaslouží péči, čistotu, vůni. Určitě ji budou svědčit nové vůně jógové mlhy od Kantu. Kantu Yoga Mist je čistě přírodní jemná aromaterapeutická mlha na jógovou podložku. Vytvoříte si s ní osobní prostor, kde éterické oleje působí na Vaši psychiku, podpoří dýchání, pozvednou náladu i Vašeho ducha. Jana Štumpová Konicarová, která stojí za celým příběhem zrození, letos představila Yoga Mist je ve třech variantách. Můžete si vybrat tu, která nejlépe vyhovuje Vaší osobnosti, aktuálnímu rozpoložení a potřebám – tranquility, joy a oneness. Každá lahvička má svůj příběh a přínos. Z každé prodané lahvičky přispívá Kantu neziskové organizaci AKORUS v rámci projektu One Breath at a Time. Náramek, který každou lahvičku zdobí, obdrží každý jako poděkování za nákup a zároveň přispění této organizaci.

kantu mists zoom

Cena Kantu Yoga Mist: 390,- Kč

Nakoupíte na: www.kantu.cz

Jógový diář

Nemáte ještě diář pro nový rok? Abyste si mohli zapsat všechny akce, semináře, festivaly a události nejen jógového dění, Hana Seifrtová a Marcela Martínková z One Yoga pro Vás připravili diář plný mandal, jógových pozic a poselství. Nechte se celý rok vést a inspirovat jógovými pozicemi .

Oneyoga-diar-nahled-na-web-01

Cena Jógového diáře: 149,- Kč

Nakoupíte na: www.oneyoga.cz

Vykrajovátka jógových perníčků

Jestli letos neplánujete nic pořizovat a jediné co máte v mysli jsou jógové ásany, pak Vám nezbývá než náš poslední tip a tím jsou veselá vykrajovátka. Vyrobit tak můžete třeba perníčový pozdrav slunci nebo lineckou protahovací sestavu. Prostě cokoliv co máte rádi jak na chuti, tak na pohybu. Věřím, že chutnat budou nejen Vám, ale určitě i všem co je na ně pozvete. A můžete si jednotlivé ásany u pojídání vyzkoušet.

261111125

Nakoupíte na: www.bakedideas.com


 

Jaké jsou Vaše tipy a příběhy, které zdobí Vaše inspirace? Napište nám do komentářů nebo na facebokovém profilu. Rádi poznáme nové radosti a budeme je sdílet s ostatními.

 

 

 

Komentáře (0)
Petra Šlechtická

Zakladatelka Yogapoint.cz - nezávislý rozcestník ve světě jógy a zdravého životního stylu.

Petra je nadšenou praktikantkou a lektorkou restorativní jógy a inspiruje skrze blogUmění odpočinku.

12.12.2015 - 21:40

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám