Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Probuďte svojí (hadí) sílu na Hadovce

Ach, ten pocit úlevy, když člověk najde to, co hledá ve své blízkosti. Tentokrát nejde o spřízněnou duši ale o poctivou hodinu jógy. Obvykle se ráda vydávám za hranice svých přirozených míst výskytu jako jsou domov a práce. Na jógu klidně vyrazím i na druhý konec Prahy, poznám nové části města a při návratu městskou hromadnou dopravou mohu hned vyzkoušet sílu a dobu trvání mého čerstvě nabytého vnitřního klidu. Pro jednou jsem se však rozhodla jít cestou nejkratší vzdušné vzdálenosti. Potlačila jsem svůj přirozený reflex dostat se po práci co nejdál od místa výkonu mého povolání a vydala jsem se do fitness centra Hadovka sídlícího kousek od kanceláře.

Kromě klasického fitness nabízí i studiové hodiny jógy, což byl po prostorové blízkosti další důvod, proč jsem se tam vydala.

Vybrala jsem si hodinu power yogy začínající příhodně v pátek v 17:30. Někdo uzavírá pracovní týden v hospodě, někdo jiný na józe (a tam nabírá síly na tu hospodu :). I když to byla moje první hodina power yogy, tušila jsem, že bude více silová a oproštěná od meditačních cvičení. Vzápětí se mi to potvrdilo: duchovní stránka byla upozaděna, ne však nepřítomna. Pokud potřebujete v sobě probudit vnitřní sílu přes aktivaci těla, jste správně. Již dlouho jsem se necítila při bojovníkovi tak mocná a pevná. Někomu zvyklému na tradiční pojetí jógy mohou překážet zrcadla ve studiu, ale mě to kupodivu vyhovovalo a možnost zkontrolovat si pozici nejen zrakem vnitřním jsem upřímně uvítala. Kdo se nechce dívat na sebe do zrcadla má možnost zahledět se v odraze na krásné stromy, protože hodiny probíhají v místnosti s výhledem do parku. Lektorka Jana Půlpánová se skupince pečlivě věnovala, její pokyny byly přesné a nabízela i alternativy pro méně zdatné. Zároveň motivovala k vyzkoušení svých možností a pod jejím vedením a s její podporou jsem se pustila i do částečného stoje na hlavě, čemuž jsem se do té doby s hrůzou (zato úspěšně) vyhýbala.

Osobně bych jen navrhla začlenění více relaxačních přestávek, respektive upozornila na možnost přejít do pozice dítěte pro krátký odpočinek v rámci zachování principu nenásilí. Samozřejmě zkušenější cvičenci si to proloží podle potřeby, ale ti, kteří s jógou přijdou do styku poprvé, možná nejsou zvyklí na to si cvičení přizpůsobit a až příliš dogmaticky napodobují svého učitele. I když je lekce pouze hodinová (60 minut) myslím, že zařadit trochu delší relaxaci po náročném cvičení by také bylo ku prospěchu věci, aby se pozice v těle dobře uležely. Studio by rovněž mohlo zauvažovat o zakoupení nových podložek, protože současné mi trochu klouzaly.

Pokud tedy potřebujete větší vybití a nejdříve zušlechtit tělo než přejdete ke kultivaci ducha, je to hodina pro vás. Příjemná a precizní lektorka, zároveň krásné prostředí s výhledem do parku vám dá pocit, že vše je možné a omezení jsou pouze ve vaší mysli.

Kdo vede: Jana Půlpánová
Co: power yoga
Kdy: pondělí 7:15, úterý 18:30, pátek: 17:30
Kde: Hadovka Health & Fitness, Hadovka Office Park, Evropská 2588/33a, Praha 6
Pro koho: pro fyzicky zdatnější jedince nebo ty, kteří se tak cítí
Za kolik: možnost první návštěvy zdarma, dále 1500 Kč/10 hodin nebo členství
Kontakt: www.hadovkafit.cz nebo Facebook: Hadovka

***********************************************************************************************

O autorce:

Anna Gaurová

Józe se věnuji od roku 2011, kdy si mě získala – pro mě zcela revolučním – uvědomováním si vlastního těla, uvolněním a překonáváním vlastních možností. Největší inspirací pro mě byly hodiny Stelly Kremmydy, jogínky z Řecka, která vedla lekce svobodného a intuitivního hatha flow. Hlavním učitelem na jejich hodinách bylo vlastní srdce a člověk mohl v souladu s ním volně proplouvat mezi pozicemi nebo ustrnout v jedné z nich.

A_G

 

 

Pro rozšíření mého pochopení jógy jsem také absolvovala základní Kurz pro učitele jógy III. třídy v České akademii jógy. Nejčastěji praktikuji různé odnože hathajógy, ale zkouším i jiné směry jako jsou yin yoga, jógová terapie, partnerská jóga a power yoga. Dnes je pro mě jóga vyjádřením vnitřní i vnější svobody.

Komentáře (0)
Anna Gaurová

Józe se věnuji od roku 2011, kdy si mě získala - pro mě zcela revolučním - uvědomováním si vlastního těla, uvolněním a překonáváním vlastních možností. Největší inspirací pro mě byly hodiny Stelly Kremmydy, jogínky z Řecka, která vedla lekce svobodného a intuitivního hatha flow. Hlavním učitelem na jejich hodinách bylo vlastní srdce a člověk mohl v souladu s ním volně proplouvat mezi pozicemi nebo ustrnout v jedné z nich. Anna Gaurová Pro rozšíření mého pochopení jógy jsem také absolvovala základní Kurz pro učitele jógy III. třídy v České akademii jógy. Nejčastěji praktikuji různé odnože hathajógy, ale zkouším i jiné směry jako jsou yin yoga, jógová terapie, partnerská jóga a power yoga. Dnes je pro mě jóga vyjádřením vnitřní i vnější svobody. Můj blog najdete zde

13.05.2014 - 21:38

Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám