Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Podzim plný jógy

podzim

Letošní podzim je bohatý na jógové události a s potěšením můžeme konstatovat, že se na ně nemusíme vypravovat pouze do Prahy. Připravili jsme pro vás přehled čtyř akcí, které můžeme z celého srdce doporučit.

1/ Yogafall Ostrava – podzimní vodopád jógy

I letos se podařilo do Ostravy přilákat jedny z nejpopulárnějších osobností ČR a SR. Nechte všechny starosti doma na věšáku, odhoďte zábrany, problémy a splíny a přijďte si vyrazit z kopýtka. Jóga nabízí řadu různobarevných cest, jak přijít k poznání sebe sama. Na Yogafallu si užijete kupu legrace, poznáte fajn inspirativní lidi, dozvíte se něco o józe a vyzkoušíte si ji pod taktovkou zkušených instruktorů a učitelů jógy. Pojďme se tudíž nechat svlažit padající barevnou energií jógy. Čeká na Vás vskutku vybraná společnost jógových učitelů jako je zcestovalý Matej Jurenka, kterého netřeba nijak představovat, energetická Marti Procházková z Prahy, Lenka Knag střídavě z New Yorku i rodné Ostravy, Petra Vonšovská z Prahy a další.

Nebude nouze ani o zábavu ani o sdílení hlubokých poznání, které přicházejí skrze letitou, vytrvalou praxi. Letošní téma je svět jemných energií, intuice, hojení a kontakt s tím, co leží za hranicemi naši mysli, ega, smyslů a racionality.

Yogafall je určen všem bez omezení věku, začátečníkům i pokročilým a také těm, kteří se s jógou zatím nepotkali, ale jsou zvědaví, jestli právě jim může něco nabídnout. Nezapomeňte si s sebou vzít krom podložky a pohodlných věcí na cvičení také dobrou náladu a zvídavou mysl 🙂 .

Letošní ročník připadá na první víkend v listopadu, so – ne 1. – 2. 11. 2014. Více na https://www.yogapoint.cz/workshopy-a-akce/yogafall-ostrava-podzimni-vodopad-jogy/ . Detailní program a seznam účinkujících lektorů už teď můžete pilně studovat na www.yogafallostrava.cz.

yogafall

2/ LIVE YOGA – LOVE BRNO, první jógový festival v Brně

Zveme vás na krásné setkání v Brně. Těší se na vás řada lektorů z České republiky a ze Slovenska s různými styly jógy, jako například Jivamukti Yoga, Dynamic Yoga, Hatha Yoga a další. Součástí festivalu jsou i zajímavé přednášky týkající se životního stylu dnešního jogína. Nebude chybět relaxace, meditace, koncert tibetských mís, poslech živé hudby a sobotní zahajovací rituál. Těšit se můžete na dobré, chutné, all life friendly jídlo.

Program bude probíhat oba dny ve třech sálech od rána do večera. Můžete se těšit například na Lenku Nezvalovou, Dalibora Štědronského, Lenku Knag, Martinu Procházkou a řadu dalších osobností.

Věříme, že společně začínáme tradici nového festivalu, který bude přínosem pro účastníky i celé Brno. Protože právě šťastní lidé tvoří město, které je příjemné pro život.

Festival LIVE YOGA – LOVE BRNO proběhne o víkendu 8. – 9. 11. 2014 v SVČ Lužánky. Více na https://www.yogapoint.cz/workshopy-a-akce/live-yoga-love-brno/ nebo http://www.liveyoga-lovebrno.cz

LYLB_520

 

3/ True Yoga Day – cesta do hlubin jogínovi duše, Praha

Myšlenka uspořádat akci s názvem True Yoga Day (den opravdové/pravé jógy) vznikla jako reakce na dění na české jógové scéně v posledních několika letech.

Určitě je skvělé, že existují všechny ty vinyasa jógy, flow jógy, dance jógy, fit jógy, jógalatesy, apod., díky kterým najednou mnozí začínají objevovat, co dokáže pár jednoduchých jógových pozic a jejich pravidelná praxe. Ale na druhou stranu jde už spoustě lidí z těch neustále nově vznikajících jóg hlava kolem a možná že by místo neustálého honění se za ještě lepším názvem “jógového” stylu raději zjistili, jak vlastně funguje klasika, ze které všechny výše zmíněné styly vychází a třeba taky poznali, že půjdou-li dál po stopách tradice, objeví ještě mnohem efektivnější a často i praktičtější prostředky, než jsou ásany.

A tak vznikl True Yoga Day, akce, která je zde nejen pro ty, kteří jsou již všemi těmi „neo“ jógami přesyceni a chtěli by vyzkoušet staletími prověřené postupy, ale také pro všechny, kteří by se rádi posunuli dál, možná o stejný kus, jako mezi obdobím, když ještě jógu necvičili a obdobím, kdy si její účinky již beze zbytku užívají.

Můžete se těšit na špičkové lektory, na cvičení ásan podle nejznámějších jógových škol, ale také na ranní teorii a praxi očistných technik, odpolední pránájámu (dýchací techniky) a večerní jóga nidru (jógový spánek).

Těší se na vás tým lektorů ve složení Carmen Rodriguez Hochstrasser, Georg Wöginger, Stanka Bittnerová, Marta Tovtová a Pavel Hub.

Akce se koná v neděli 23.11.2014 od 8:30 do 19:30, v hotelu Amarilis, Štěpánská 18, Praha 1. Více na https://www.yogapoint.cz/workshopy-a-akce/true-yoga-day/ nebo www.yogaday.cz

 

4/ Víkend jógové terapie, Ostrava

Po loňském úspěšném Dni jógové terapie Vám letos přinášíme jógový program na celý víkend. Vyzkoušíte si rozmanité jógové styly a techniky, posílíte schopnost vnímat své tělo a jeho potřeby, věnujete vzácnou pozornost své duši a rozvinete pocit vnitřní radosti a klidu. Víkend jógové terapie 2014 je vhodný pro všechny, kteří chtějí své zdraví pozitivně ovlivňovat. Předchozí zkušenost s jógou není potřebná. Akce je určena pro širokou veřejnost, pro instruktory a učitele jógy hledající novou inspiraci, pro pedagogy a lékaře, kteří chtějí své profese o rozměr jógy obohatit.

Mezi lektory budou Václav Krejčík, manželé Knaislovi, Zdeno Yogi, Matej Jurenka a další.

Termín: 22. – 23. 11. 2014.

Místo konání: Gymnázium Olgy Havlové, Marie Majerové 1691, 708 00 Ostrava – Poruba. Více na https://www.yogapoint.cz/workshopy-a-akce/vikend-jogove-terapie-2014-ostrava/ nebo http://www.rozbehmysli.cz/vikend/zakladni-informace.html

vikend_jogove_terapie

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

16.10.2014 - 15:51

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám