Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Ashtanga Vinyasa Yoga na DVD

První DVD z produkce Yoga Libre je praktickým úvodem do cvičení ásan (jógových pozic) a zároveň inspirujícím průvodcem pro ty, kteří již někdy jógu vyzkoušeli. Série obsahuje předklonové a torzní pozice a je postavena na základních prvcích ashtanga vinyasa jógy (ujjayi – specifické dýchání, drishti – zaměření zraku/pozornosti, vinyasa – spojení dechu a pohybu), tvořících jedinečný systém pro ovládnutí těla a mysli.

Lekce začíná krátkou koncentrací, usnadňující odpoutání od každodenních starostí a stresu. Následuje “zahřívací část” v podobě pozdravů slunci, provedených v několika úrovních, aby si každý vybral právě tu, která odpovídá jeho současným fyzickýcm dispozicím. Poté přicházejí na řadu pozice ve stoje – protahující především záda a zadní strany stehen, upravující držení těla a rozvíjející smysl pro rovnováhu – a pozice v sedě – dolaďující předchozí protažení a zlepšující pohyblivost kloubů.

Závěrečná část je zaměřená na hluboké protažení svalů podél páteře a postupné zklidnění. Je zakončená relaxací, při které dochází k uvolnění celého těla a vstřebávání energie, uvolněné jednotlivými ásanami.

Nemáte-li možnost pravidelně navštěvovat vedené lekce nebo se vám nechce přemýšlet, které pozice cvičit, objednejte si toto DVD a nechte se provést sérií, navíc obsahující tipy, jež vaši praxi usnadní a obohatí.

Odkaz na ukázku ZDE.

DVD je možné zakoupit přímo na stránkách eshopu Yoga Libre .

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

03.04.2012 - 22:41

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám