Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Akademie léčivé výživy – škola pro všechny, kteří chtějí aktivně pečovat o své zdraví

ALV

Zdroj: Shutterstock

Pokud už léta hledáte ten správný styl stravování, vyzkoušeli jste dělenou stravu, makrobiotiku, stravování podle krevních skupin a pořád cítíte, že to není ono, možná právě pro vás se 19. září otevřou brány Akademie léčivé výživy, kde začne další ročník dvouletého studia. 

Akademie léčivé výživy (ALV) je projekt, který vznikl v roce 2013. Cílem je poskytovat kvalitní informace, rozšiřovat znalosti a podporovat schopnosti lidí orientovat se v oblasti výživy, poznávat sama sebe a své skutečné potřeby a aplikovat časem prověřené principy přirozeného stravování do vlastního života.

Toto je komerční sdělení. YogaPoint.cz není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah.

„Věříme, že strava nám může být lékem, a také, že není jen jedna správná cesta vedoucí k cíli“, říká Jana Kriváňová, iniciátorka projektu ALV. Inspirací k jeho vzniku bylo setkání s Rogerem Greenem, zakladatelem a ředitelem newyorské Academy of Healing Nutrition, vyhledávaným učitelem a odborníkem s dlouholetou praxí v oblasti výživy.

Jeho systém stravování dlouhověkosti tvoří základ, o který se koncept Akademie léčivé výživy opírá. V základu systému stravování podle zásad dlouhověkosti stojí taoistická filosofie a tradiční čínská medicína. Opírá se také o výzkum Dr. Westona A. Price a vědecké výzkumy západní dietetiky. Žít fyzicky i duševně zdravě podle všech starých velkých učení znamená schopnost člověka vyrovnat se se změnami, které život přináší, a udržovat rovnováhu energií, která je pro spokojený život důležitá.

Akademie léčivé výživy je partnerem newyorské Akademie, a několikrát ročně zve newyorské lektory přednášet do Prahy. Mimo to však ALV zohledňuje také místní specifika a proto lektorský tým tvoří také řada českých a slovenských odborníků s dlouholetou praxí ve svých oborech. Zde se můžete seznámit s celým lektorský týmem ALV.

Studium zahrnuje průřez všemi časem ověřenými stravovacími systémy, a také moderními vědeckými poznatky, doplněný o praktické kurzy vaření v akademické kuchyni, kde mají studenti příležitost naučit se připravovat jídlo novým, přirozeným a zdravým způsobem a pracovat i s méně známými potravinami a bylinami. Více informací o studiu naleznete zde.

V roce 2014 prošlo pilotním prvním ročníkem dvouletého studia Akademie léčivé výživy 54 studentů. Stejně jako loni, i letos si studenti vyberou jeden ze dvou studijních oborů: I. Komplexní vzdělání v oblasti léčivé výživy, II. Celostní výživový terapeut. Zde se můžete podívat na přesný rozpis studijního plánu pro jednotlivé obory.

Komu je studium určeno? Lidem, kteří se přirozeně zajímají o zdravý životní styl, terapeutům a výživovým poradcům, lidem s nadváhou nebo podváhou, lidem se zdravotními potížemi, kuchařům, vedoucím jídelen a dietním sestrám, majitelům a prodavačům v obchodech se zdravou výživou a lidem, kteří chtějí změnit zaměstnání.

Kromě dvouletého studia pořádá Akademie léčivé výživy přednášky a semináře na různá témata v oblasti výživy, které jsou otevřené široké veřejnosti.

Najděte si s Akademií léčivé výživy vlastní cestu k zářivému zdraví. Nový školní rok zahajuje již 19. září.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

31.08.2015 - 23:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám