Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jak se vyhnout novoroční kocovině

oslava

Oslavy nového roku jsou v našem kulturním prostředí spojeny zejména s bujným veselím a popíjením alkoholu. Ač některé vědecké studie popíjení menšího množství alkoholických nápojů považují za zdraví prospěné, tak zde více než jinde platí pořekadlo „všeho s mírou“.

Pokud už se rozhodnete slavit tímto způsobem, nabízíme vám několik jednoduchým tipů, jak pečovat o své tělo a tím  si večer i následující den zpříjemnit.

1/ Hydratace – alkohol dehydruje tělo a proto prokládejte každou sklenku alkoholu sklenkou vody a druhý den vypijte větší než obvyklé množství vody, do sklenice si můžete přidat špetku soli a citronovou šťávu

2/ Kvalitně před, během a po oslavě jezte, s přiměřeně plným žaludkem docílíte toho, že se bude alkohol vstřebávat pomaleji. Vyvarujte se kofeinu a tzv. junk food.

3/ Pokud plánujete pít tvrdý alkohol, pak volte kvalitní a pokuste se ho nemíchat s přísadami obsahujícími cukr. A vůbec ho raději příliš nemíchejte.

4/ Ráno si dejte vitamín B a pokud vám to situace dovolí, zacvičte si krátce a intenzivně tak, abyste se zpotili. Docílíte tím rychlejšího vylučování toxinů a vyplavení endorfinů pro lepší náladu. Dobrou volbou je rovněž plavání, které v případě kocoviny téměř dokáže zázraky.

Přejeme vám zdravý a svěží vstup do nového roku.

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

15.01.2015 - 11:36

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám