Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Yogavila.com – česká dílna s oblečením a doplňky na jógu

Značku yogavila.com založily před dvěma roky Karolína Koňaříková a Zuzana Jandová-Bergerová. „Obě jsme tenkrát pracovaly v reklamní agentuře a cítily jsme, že chceme jít trochu jiným směrem. Vyrábět a vymýšlet oblečení a další věci, které by lidem dělaly radost,” říká Karolína o vzniku Yogavíly.

První nápad byly podložky s potisky, které jsou dnes v nabídce ve třech různých barvách. „Z finančních důvodů jsme se pustily zatím jen do třech designů. Máme podložky s obrázkem mandaly, kterou vytvářela Karolína. Máme podložky s čakrami a lotosem a pro muže příznivce Krišny je podložka s Krišnou, který hraje na píšťalu,” představuje Zuzana řadu yogavílích podložek. Každá podložka má navíc ve středové části linku jako pomůcku pro stojné pozice.

Brzy se nabídka rozšířila o cvičební trikoty (drezy), tepláky na jógu s nízkým sedem, trička i tílka. Nechybí ani oblečení na jógu pro muže, meditační polštáře nebo batůžky na podložky. V nabídce jsou i trička z bio-bavlny. „Nejde nám o to vyrábět věci masově. Yogavíla nás baví, vybíráme si látky, vymýšlíme střihy, potisky a proto máme většinu věcí jen v limitovaných sériích, které doplňujeme a obměňujeme,” přibližuje Karolína, jak yogavila.com funguje.

Značka se tím rozšiřuje, mění a přizpůsobuje tak, jak Zuzka s Karolínou žijí. „Protože máme obě malé děti, rozšířily jsme sortiment o dětské oblečení, šátky na nošení a oblečení pro těhotné. Karolína dělá navíc přednášky o nošení dětí, já cvičím také těhotenskou jógu, tak nám to všechno do sebe zapadá,” usmívá se Zuzana. Všechny tyto aktivity najdete na stránkách pod značkou Mamavíla.

A co vlastně yogavila.com znamená? „Je to jednoduché, obě máme rády víly, provázejí nás životem a začalo to jógou, proto yogavila.com. Je to také o stylu a věcech, které se nám líbí a náladách a náhodách…. Natrefíme na krásné kameny, čakrové křišťály, tak je nakoupíme a prodáváme na stránkách, ať dělají lidem radost. Venku prší, děti spí, tak Karolína maluje na šátky na nošení, maluje bubny a relaxuje. Mě zase při cvičení napadají třeba střihy, které bychom mohly použít. Vlastně myšlenka podložek s potiskem vznikla při cvičení. Chtělo se mi cvičit na krásné podložce s potiskem rozkvetlé louky. To nebylo technicky možné, ale vznikly naše podložky s potiskem,” vypráví Zuzka o životě Yogavíly.

Na stránkách Yogavila.com najdete vše potřebné na jógu. Pro těhotné, maminky a děti je připravena kolekce oblečení a doplňku pod značkou Mamavíla. Příznivci bubnování a domorodých kultur se zamilují do ručně malovaných bubnů a dalších krásných pomůcek.

Hodně štěstí!

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

06.09.2009 - 10:27

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám