Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

JógaMóda pro těhotné….cvičte v pohodlí po celou dobu v těhotenství

Těhotenská jóga je nádherná disciplína. Ženy jsou v těhotenství vnímavější a citlivější na své tělo i vnější podněty. Věřím, že od začátku těhotenství (mnohdy ještě před otěhotněním) jsme prostředí pro dítě, které s námi pak sdílí úplně všechno. Smích i pláč, radosti i starosti, vnímá i reaguje na podněty okolo a uvnitř. Rozvíjí se instinkt a jemné energie mezi maminkou a dítětem. Víte, že se něco děje, nebo naopak, že je všechno v pořádku. Víte, co zrovna dítě potřebuje, umíte zareagovat na změny a potřeby dítěte. Nemusíte spolu mluvit slovy, dívat se do očí, nemusíte být mnohdy ani u sebe a víte. Je to nadpozemsky silný, krásný pocit lásky. A myslím, že právě jóga pro těhotné je výborným pomocníkem pro nastávající maminky tyto krásy objevit, zklidnit se a ujistit, že to co dělají a čemu věří, je správné.

Důležité je, aby se vám cvičilo pohodlně a aby cvičení samo bylo pro Vás příjemné. K tomu může přispět mimo jiné i vhodná podložka a pohodlné oblečení. Především by měla být chráněná páteř, bedra a zároveň bříško. Ideálním řešením může být jogínský trikot. Je to jednoduchý overal na ramínka s dlouhými nohavicemi k lýtkům. Může se zároveň nosit i jako spodní vrstva a kombinovat s tričkem, teplákami, kalhotami… Na www.yogavila.com můžete vybírat z obrovského množství barevných variant s nejrůznějšími ozdobnými potisky. Trikot je vyroben z nejkvalitnějšího úpletu dostupného v ČR a tak Vám vydrží krásný i po četném praní a sušení. Cena trikotu je 1.290 Kč. Těhotným se doporučuje velikost „L”, aby byl maximálně pohodlný až do porodu.

Trikot oceníte i po porodu. Pomůže Vám opticky zpevnit bříško v prvních měsících a v kombinaci s dalším oblečením můžete pokračovat v pohodlném cvičení. Internetový obchod www.yogavila.com nabízí pro těhotné řadu krásných tepláků s nízkým sedem a náramně pohodlným širokým pasem. Najdete tu i varianty šifónových a hedvábných kalhot z překrásných indických látek. Maminky po porodu můžou vybírat i z řady nápaditých kojících triček http://www.yogavila.com/mama-vila/. Nechybí kojící polštáře, ručně malované šátky na nošení miminek a pohodlné tepláčky a sukýnky pro nejmenší. Všechny jsou s pasem bez gumy, krásně drží a netlačí na bříško ani vaše děti.

Pro mnohé ženy je těhotenská jóga první setkání s jógou. Dává maminkám sílu i odpočinek zároveň. Pomáhá udržovat si fyzickou kondici, dodává sebevědomí a vnitřní sílu. Po porodu se pak snadněji vracíte k původnímu stavu a mnohdy je i kondice a psychika ženy lepší, než před začátkem těhotenství.

Ať se Vám všem krásně cvičí a díky józe najdete alespoň střípek vnitřního klidu a pocitu nádherné vesmírné lásky v prostoru beztíže a nekonečné jistoty.

Namasté,

Zuzana Bergerová-Jandová

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

14.10.2009 - 10:27

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám