Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

AHORA AQUI…Oblečení s duší

V posledních týdnech mám velké štěstí. Potkávám samé úžasné a milé lidi.
V červencovém časném odpoledni sem se setkala s Robertem a Kačenkou. Pár, který září neuvěřitelným klidem, příjemnou energií a uvolněností. A to vše dávají i do své práce. Jak sama Kačenka říká: „My si tu práci vybrali, velice nás těší, „nemusíme ji dělat“, nás „těší ji dělat.“ Ano, velký rozdíl. Můžete si vybrat práci, která vás živí, ale zároveň vám dělá radost. Pak do toho co vytváříte dáváte maxim. Nejde jen o kvalitu toho materiálna,ale vy vše můžete prodchnout svou duší, smýšlením.

Robert i Kačenka se shodují, že duchovní literatura, informace o svém nitru o energii kolem nás je do svého světa vtahují již několik let. Postupně se jim vše začalo skládat, dávat dohromady. Kačenka je návrhářka. Začínala zhruba před osmi lety s originálním oblečením pro běžné nošení. Jejich cesty s Robertem se setkaly a přišla na řadu kolekce spodního prádla. Před třemi lety se vrátili k denní konfekci velmi originálního vzhledu
( www.nostandard.cz).

Kačenka vše tvoří podle „citu“. Záměrně píši podle citu. Není vystudovaná módní návrhářka. Neřídí se současnou trendy módou. Je pro ní důležitý kvalitní přírodní materiál, pohodlnost oděvu a originalita. „Ať v tom každý může být sám sebou, ať je to pohodlné a příjemné“ takto vidí své modely. Současnou kolekci si můžete prohlédnout a zakoupit na Fler Katy-Yaksha .

Každý vždy kráčí nějakou cestu. Mně se v tomto směru moc líbí východní myšlení, filosofie… Každý má nějakou karmu, ta je nám dána. A zároveň si hledáme svou dharmu – osud, cestu… Během života můžete z cesty sejít. Vy ji hledáte a v tu chvíli nevíte, že jdete jinam. Musíte to zkusit, abyste poznali, co je to, co máte dělat. Jak Robert říkal, že východní filosofie je v jeho životě již mnoho let, tak zároveň dodává, že ho každým krokem potkávají situace, věci, které do té své cesty zřejmě má zařadit. Je to tak i s jógou. Před dvěma lety ji s Kačenkou začali cvičit a opět jim to dalo další impuls. Impuls nejen do jejich osobních životů, ale zároveň pracovní podnět. Oba se shodli na tom, že zde chybí pohodlné jógové oblečení. Z kvalitních materiálů. Příjemné, nositelné i jako běžné oblečení. „ Prostě vyběhnete z hodiny jógy na ulici v tom, v čem jste cvičili“ říká Katka. A dodává „ Na hodinách je to o svlékání a oblékání, zahřejete se a svlékáte, na závěrečnou relaxaci se halíte a oblékáte.“ Cílem tedy je vrstvit a odhalovat podle potřeby. Je to i s citem pro roční období. V létě si necháte sportovní „topík“ či tílko a krátké legíny. V zimě si můžete navrstvit trička, mikiny, volné kalhoty… Kombinovatelnost je úžasná a pestrá. Přesvědčte se sami na Fler Ahora Aquí .

Každá část oblečení má i svůj název. Vždy je podáno vysvětlení, co znamená. Máte tedy možnost oblékat oděvy s duší. Mně přijde úžasné mít oblečení, u kterého vím, jak a kdo ho vyrobil.

A kde Kačenka a Robert dobíjejí energii? Kde čerpají inspiraci? Jejich první kolekce je modrá. Je to inspirace mořem, plážemi, čistou přírodou. V současné době bydlí na Mallorce. Tam čerpají a vstřebávají čistotu přírody, která se projevuje i na jejich pozitivním myšlení a příjemném naladění. Myslím si, že i toto je vdechnuto do jejich oblečení.

Závěrem pro ty, kteří váhají. Všude kolem nás je mnoho plastu, mnoho umělých zcela nepřírodních materiálů. Buďte ohleduplní k vašemu tělu, dopřejte mu příjemný materiál. Jóga je o příjemných pocitech, odpočinku, relaxaci… Umocněte tento pocit. Druhá pozitivní věc: podpoříte českou firmu. A v neposlední řadě: každý kus je originál.

Spolupráce je otevřena všem jógovým studiím, obchodníkům a prodejcům oblečení určeného na jógu či obecně body & mind cvičení. Roberta a Katku kontaktujte na
ahoraaqui@nostandard.cz. Jsou velice vstřícní, ochotní a zodpoví vše, co v těchto pár řádcích nenajdete.

autor: Martina Součková

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

22.07.2011 - 00:23

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám