Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Léčivá síla reiki

Léčivá síla reiki

Reiki je univerzální životní energie prostupující celý kosmos a vše živé i neživé. Používáním reiki se člověk spojuje s těmi nejušlechtilejšími vibracemi vesmíru, a tím se spojuje s prapůvodní silou, která nás stvořila.
Je to léčivá síla, kterou se všichni můžeme naučit přijímat, všudypřítomná a neprostupující energie, jejíž vibrace jsou tak jemné, že prochází prostorem a předměty bez omezení, bez ohledu na to, zda jde o textil nebo kov. Energie reiki je zcela bezpečná a neškodná. Je prospěšná všemu na této planetě, lidem, dětem, zvířatům, rostlinám, přírodě, potravinám, věcem i událostem a celé naší planetě. Učení reiki věří, že všichni máme sílu léčit rukama. I když rukama léčil jak Ježíš, tak Buddha, rozhodně se nejedná o žádné náboženství a téměř poloviny vyznavačů reiki jsou ateisté. Ať už Ježíš byl synem božím, nebo nikoliv, je historicky doloženou postavou, o které se uvádí, že měl tuto moc. Od té doby se říká, že víra tvá tě uzdravuje. Psychická stránka věci zde zřejmě hraje svou roli, ale pravda je, že když nás něco bolí, položíme na to místo instinktivně své ruce. Schopnost napojit se přes dlaně energii reiki prý máme všichni, pouze je tato schopnost zakrnělá a neumíme ji používat. Reiki nepomáhá pouze od fyzické bolesti. Ovlivňuje člověka také na emocionální, duševní a duchovní bázi. Strach a úzkosti dokáže tlumit stejně dobře jako bolest a nemoc. Pomáhá nám najít tu správnou životní cestu, protože nás zbavuje zloby a výčitek, a podporuje tak rozvoj lidstva.

Historie reiki

Znovu objevitelem metody reiki byl Dr. Mikao Usui, žijící na konci 19. Století v Japonsku. Pracoval jako rektor na tamní univerzitě a jednoho dne byl dotázán svým žákem, zda věří všeumu, co je psáno v bibli, a jestli umí objasnit, jak Ježíš léčil přikládáním rukou. Dr. Mikao Usui nedovedl žákovi podat žádnou uspokojivou odpověď. Sám se tehdy rozhodl odpověď nalézt a tím odstartoval celý sled událostí. Odcestoval do Chicaga v USA, kde získal doktorát v oblasti náboženské výuky, pátral ve svatém písmu, aby odhalil Ježíšovo tajemství. Avšak odpověď nenalezl, a to ani v japonských překladech buddhistických svatých knih. Aby mohl studovat čínské spisy, naučil se čínsky. Aby mohl studovat buddhistické spisy, které dosud nebyly přeloženy, naučil se prastarý sanskrtský jazyk. Jeho snaha byla oceněna po sedmi letech intenzivního pátrání. V Buddhově učení našel formule, symboly a opisy toho, jak léčil Buddha. Po poradě se starým opatem jednoho tibetského kláštera, který mu doporučil hledat odpověď v sobě, se Dr. Mikao Usui odebral na meditaci na svatou horu Kurijama. Dvacet jedna dní strávil o půstu a tiché meditaci, když zahlédl na obloze světlo, které směřovalo přímo k němu. Ze světla se mu zjevily symboly, které se mu vryly do paměti. Když se probral z tranzu, necítil ani hlad, ani únavu, a vydal se zpět do kláštera. Po cestě však zakopl a zranil si palec na noze, ale jakmile se v bolesti svého dotkl, rána se začala hojit, bolest ustoupila a přestalo krvácení. Našel odpověď.

Reiki a vy

Terapie reiki mohou probíhat třemi způsoby. Přikládáním rukou, bezdotykově a na dálku. Metoda přikládání rukou je tou nejklasičtější. Dlaně se přiloží na nemocná nebo důležitá místa na těle, kde se nechají pár minut působit, poté se pozice rukou změní. Bezdotyková terapie se používá zejména v situacích, kdy je ošetřované místo povrchově zraněné, nebo v případě, že je třeba ošetřit intimnější partie. Během provádění této metody se dlaně drží pár centimetrů nad pokožkou. Z rukou proudí do těla pacienta pozitivní a léčivá energie. Ošetření se dělí na dva základní typy, a to na akutní a celkové. Při akutním ošetření se energie posílá pouze do postižených míst, aby tak přinesla okamžitou úlevu. Celková terapie se provádí pro ošetření celého těla, nejenom jako prostředek k úlevě od potíží, ale i jako prevence. Lidské tělo je neuvěřitelně chytré, a proto vždy zasílá svou energii tam, kde je jí zapotřebí nejvíc. Stejně tak inteligentní energie reiki. Provozovat reiki se můžete naučit na kurzech, které provádějí její učitelé. Školení reiki má tři stupně, pokud se ale sami nechcete stát učitelem, ale pouze chcete zažít zajímavý víkend a láká vás objevovat netušené možnosti lidského těla, stačí vám zasvěcení prvního stupně. Pokud jste skeptičtí nebo ještě trochu váháte, vše si na zaučení vyzkoušíte sami. Nejen jak si pomoci od bolesti, ale například i jak zbavit vodu nebo potravu škodlivé energie. Voda nebo jídlo totiž budou opravdu chutnat po očištění reiki jinak.

Zásady reiki

Dnes v sobě utiším všechnu zlobu. (Právě dnes se nerozčiluj.)

Dnes zapomenu na všechna trápení. (Právě dnes neměj obavy.)

Dnes budu svou práci dělat poctivě. (Vydělávej si na živobytí čestným způsobem.)

Dnes si připomenu, kolik milosti se mi dostalo. (Buď vděčný za všechna požehnání.)

Dnes budu laskavý ke všem živým bytostem. (Buď milý k bytostem ve tvé blízkosti.)

Zdroj Krásná paní – speciál

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

17.02.2010 - 13:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám