Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Blog: Astrologická předpověď na září 2011

Velké utrácení

Začátek září silně provětral naše peněženky, neboť trigon Venuše s Jupiterem podněcoval k nákupům a utrácení vůbec. Po uplynutí tohoto tranzitu (24.8.-3.9.) se mnoho z nás pouze diví, za co všechno jsme vydali tolik peněz.

Vhodné období pro změny návyků

Konjunkce Venuše s Novoluním 29.8. značí, že hlavním tématem tohoto měsíce (29.8.-26.9.) budou vztahy a upevňování našich hodnot v oblasti péče o zdraví, péče o druhé, každodenní povinnosti a rutinní záležitosti. V nich by si mohli nalézt zalíbení i ti, kteří jinak tomuto druhu aktivit moc neholdují.

Harmonické spojení Venuše ve Velkém trigonu s Plutem a Jupiterem v zemských znameních ukazuje na možnost víceméně hladké změny našich hodnot, přesvědčení a životních struktur. Jakákoliv změna návyků, ve výše uvedených oblastech, kterou v tomto období zahájíme, má velkou šanci na to, aby se udržela.

Vzrušení, nové myšlenky, touha po originalitě

Od začátku měsíce jsme více naladěni na vytváření harmonie ve vztazích s druhými lidmi. Dokud se Venuše nachází ve znamení Panny (21.8. – 14.9.), půjde převážně o vztahy v pracovní oblasti. Po přechodu do znamení Vah (15.9.-8.10.) se to přenese hlavně do osobní roviny. Zhruba do 12.9. si užívejme období plné klidu a harmonie. Takový klid před bouří.

Od 11.9.-14.9. vlivem Velkého trigonu Merkuru, Jupiteru a Pluta obchodní, technické a myšlenkové procesy budou slavit úspěch. Venuše v opozice s Uranem (12.-22.9.) přinese velkou touhu po vzrušení, něčem novém, neotřelém. Dokud bude Merkur ve Velkém trigonu a Venuše v Panně, můžeme očekávat expanzi nových nápadů v oblasti, která odpovídá Panně (tj. technika, záležitosti kolem zdraví).

Po přechodu do znamení Vah bude zesílena touha po vzrušujících a nekonvenčních vztazích. Vše, co je zaběhnuté nám může přijít nudné. Je zde možnost na vztahu zapracovat, oprášit barvy, vnést nový vítr, nebo můžeme náhle ukončit současný vztah a hledat uspokojení jinde. Také bude přáno neotřelým kontaktů s lidmi, jež neodpovídají konvenčnímu standardu.

Osvobození se, kontrola či strach vládne vztahům

15.9.-22.9. ovlivní vztahy velká T-kvadratura, neboť se v ní setkají Venuše, Pluto a Uran. To věstí velké vášně, touhu kontrolovat na jedné straně, touhu uniknout a osvobodit se na straně druhé. T-kvadratura ukazuje na patovou situaci, která znamená velké napětí, bez možnosti řešení.

To by mohl přinést až nástup konjunkce Venuše se Saturnem (22.9.-6.10.). Ukazuje na vítězství zodpovědného přístupu ve vztazích. Nástupem Saturna je podporována schopnost vidět vztah reálně, bez růžových brýlí a posoudit, zda má pevné základy a je tedy schopen přetrvat, nebo zda není o co stát a je na snadě změna.

Pokud bychom však přetrvávali ve vztahu jen kvůli jistotám, které nabízí, případně pocitům zodpovědnosti vůči druhému partnerovi, nebo strachu, že zůstaneme sami, ukazuje to na hlubší propojení ve vztahu s daným partnerem, který není možné zodpovědně rozvázat, dokud tzv. nenaplní svůj účel, tj. dokud se ve vztahu nepoučím a nezměním svůj pohled na sebe, nebo nepoopravím má hluboká přesvědčení o partnerských vztazích vůbec.

Co se mohu naučit o sobě

V této době je vhodné sledovat, jaký vliv na nás výše uvedená konstelace má. To nám totiž umožní lépe porozumět, k jakým přesvědčením o vztazích tíhneme. Pokud máme sklon na partnera žárlit, kontrolovat jej, znamená to, že podvědomě očekáváme, že by nás partner mohl opustit, nebo podvést a tím nám ublížit, a to za žádnou cenu nechceme dopustit.

Projeví-li se únikové tendence, ukazuje to na vnitřní přesvědčení, že jsme partnerem omezováni (může jít o příliš zdůrazněnou individualitu), případně to ukazuje na podvědomý strach z blízkých partnerských vztahů, neochotu odevzdat se a dát najevo své hluboké city, neboť bychom mohli být odmítnuti.

Objeví-li se pocity zodpovědnosti, strachu, viny, pak to odpovídá vnitřnímu řádu, slibům a zákazům, které máme v podvědomí naprogramovány.

Závěr

A opět, již tradičně zdůrazňuji, že jak přesně a zda vůbec se výše uvedené konstelace projeví, záleží u každého z nás na tom, s jakými kartami v tomto životě hrajeme, jak jsme v této hře pokročili a jak kvalitně máme danou hru rozehranou. Klíčovou roli sehrává schopnost poučit se z minulých zkušeností, ruku v ruce s úrovní vědomí, která buď napomáhá hledat „jádro pudla” u nás samotných, nebo nás udržuje v nevědomé fázi pocitu oběti.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

06.09.2011 - 13:53

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám