Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Blog: Astrologická a transformační předpověď na říjen 2011

Potřeba citové a emocionální rovnováhy

V říjnu se nachází většina osobních planet (vyjma Marsu) ve Vahách. Je tedy zdůrazněno téma hledání rovnováhy, harmonie a bezkonfliktnosti ve vztazích s vnějším světem.

Konjunkce Merkuru s novoluním, které proběhlo 27.9., navozuje pro následujících 28 dní potřebu hledání rovnováhy mezi otevřením se citům a emocím a mezi správným využíváním rozumu. Naším cílem je dosáhnout sebeovládání, aby city a emoce nepůsobily destruktivně, ale sloužili k plnému prožívání našeho života. Jak je jejich pravým účelem.

Schopnost otevřeného prožívání

Konjunkce Slunce se Saturnem (1.10.-27.10.) zaměří naši pozornost na způsob využívání naší životní energie. V tomto období bude mít životní energie tendenci se zpomalovat. Můžeme cítit všeobecnou únavu. Jsme-li zaměřeni příliš na vnější aktivity, můžeme prožívat překážky a omezení, které nás budou nutit ke zklidnění, abychom získali prostor a čas pro zvažování rovnováhy vně i uvnitř nás.

Slunce i Merkur v průběhu října projde harmonickými či disharmonickými aspekty se všemi vnějšími planetami, které tak umožňují transformaci schopnosti prožívání (životní energie) na všech úrovních.

Tento proces započal vzbouření se proti všem omezujícím prvkům, které neumožňují prožívat život naplno (opozice Uran 15.9.-6.10.).

Následují transformační síly, které pálí veškeré omezující prvky, kterých nejsme ochotni se dobrovolně zbavit, ale jenž pro náš vývoj již nejsou vhodné (kvadratura Pluto 21.9.-5.10.).

Nastává fáze uzavření do sebe, schopnost vidět reálněji stav věcí, zaměření se na rozvoj všeho, co má pevný základ, co výše zmíněným silám odolalo (Saturn 1.10.-27.10.).

Také přichází na řadu propojení citové a rozumové úrovně, které napomůže zostření naší intuice, abychom lépe vnímali, co je pro nás vhodné a co nikoliv (Neptun 15.10.-30.10.). To, co jsme dosud vnímali jako důležité, se může začít rozostřovat (nejsme-li schopni naslouchat své intuici, můžeme mít pocit ztráty směru v našem životě).

A závěrečná fáze napomáhá vytvořit víru v sebe sama, schopnost užívat si života naplno, žít skutečným prožitkem, hýřit optimismem, důvěrou v život (opozice Jupiter 18.10.-18.11.) a jít cestou za nejvyššími ideály.

Vlivem T-kvadratury Slunce/Saturn, Pluto, Uran to nejprve budeme pociťovat jako vnitřní tlak, u něhož neuvidíme řešení. Po rozvolnění tohoto pevného uskupení, se od 7.10. může projev těchto energií plně rozehrát konstruktivním způsobem.

Vliv využívání rozumu a myšlenek na prožívání

Celý výše uvedený proces je doprovázen stejnými cykly s Merkurem, tj. náš způsob myšlení má šanci projít naprostou přeměnou.

Soustřeďme se v tomto období na to, jakým způsobem využíváme svůj rozum, své myšlenky. Zda je využíváme k analýze prožitku, abychom se mohli poučit ze svých činů a příště volit smysluplnější cestu.

Díky tomuto procesu se tak můžeme naučit určovat, kdy můžeme svým emocím a citům dát zelenou, a kdy, před kým a v jaké situaci je lepší je raději ovládnout. Nebo zda je využíváme k zastrašování či bičování sebe sama negativními zkušenostmi takovým způsobem, který v nás ochromuje jakoukoliv chuť prožívat život naplno. Ať již v emocionální (potlačení emocí), citové (potlačení citů) či materiální (neschopnost tvořit ve hmotě) rovině.

Nepovažujme negativní zkušenosti za chyby. Jsou to jen zkušenosti, díky nimž se učíme lépe se orientovat na naší cestě. Není jediný důvod, proč bychom se za takovouto zkušenost měli trestat vícekrát než jednou – a to tím, že si neseme zodpovědnost za důsledek svých činů (ať je to důsledkem naší určité činnosti, nebo naopak naší nečinnosti). Neberme své zkušenosti osobně, neztotožňujme se s nimi. Máme pak totiž sklon si utvářet mylná přesvědčení o sobě, která následně blokují naši schopnost plného prožívání života.

Závěr

Celá výše uvedená předpověď je tzv. neosobní karmou. Lidé, kteří jsou citlivější na vnější vlivy, se mohou těmito vlivy nechat strhnout, i když osobně jim tato témata nepřísluší.

Všichni, kterých se týká nerovnováha mezi intuicí a rozumem, kdo máme potlačené city a emoce, nebo nám naopak chybí sebeovládání, či si jakýmkoliv způsobem blokujeme plné prožívání života v přítomnosti, budeme nuceni se těmito tématy, vlivem jejich zesílení vnějšími tranzity planet, intenzívněji zabývat.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

04.10.2011 - 13:51

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám