Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Astrologická předpověď – září a říjen

 

Po létě plném bouřek, napětí a náhlých zvratů, ať již vně či uvnitř nás, jejichž cílem bylo odkrytí toho, co podvědomě vnímáme jako omezování a zátěž, přichází klidnější období rozjímání.

 

Planeta Uran, která je za tyto osvobozující energie zodpovědná, a která vstupem do znamení Berana v červnu nabrala na výbušnosti, zařadila zpětný chod a vrátila se 16. srpna do poklidného znamení Ryb. Zpátky do znamení Berana, kde byla od letošního června, se vrátí až v březnu příštího roku.

 

Na začátek tvořte, vyjadřujte se

Planeta Jupiter je stále spojena v konjunkci s Uranem, dokonce také dala zpátečku a 7. září bude následovat planetu Uran zpět do znamení Ryb. Toto spojení originality, touhy po svobodném vyjádření, expanze a duchovna ve znamení Ryb ztrácí na egocentrismu, proto budeme od září cítit touhu po spontánním sebevyjádření s cílem udělat něco užitečného pro druhé. Ryby značí témata mezi nebem a zemí, ale také inspiraci pro osobní tvoření, proto je to vhodná doba věnovat se objevování sebe sama, nových přístupů k duchovnímu životu, či skrze naslouchání vlastní intuici, objevit vhodnou cestu našeho sebevyjádření v tomto životě. Mohou vyplout na povrch nové, originální pohledy na tento svět, stejně jako zajímavá umělecká díla.

 

Překážky se mohou objevit

Do 24. září je však toto tvořivé a spontánní spojení omezováno stále platnou tzv. T-kvadraturou, kterou tvoří planety Uran a Jupiter spolu s planetami Saturn a Pluto. Do této doby budeme proto při našich snahách o nové a originální pohledy na svět, či vlastní sebevyjádření narážet na překážky – může to být ve formě strachu, nejistoty, pocitu velké zodpovědnosti či jiných zaběhnutých vzorců chování, které nám budou v tomto spontánním sebevyjádření do určité míry bránit. Můžeme mít touhu daným tématům, které se nám otevřou, uniknout, věci ošidit, nebo alespoň mlžit, abychom se jim nemuseli dívat do tváře. Podaří-li se nám tyto strachy či zaběhlé vzorce chování, jež se obvykle projevují i formou vnějších překážek, odkrýt, můžeme od 25. září plně využít potenciál této tvůrčí a duchovní konstelace.

 

Z pohledu transformace

V období od června do srpna jsme si vyzkoušeli, kde nás tlačí bota, v jaké oblasti toužíme po svobodě a kde nás tíží různá omezení (která, jak doufám většina z nás ví, existují pouze v našich hlavách ve formě určitých filtrů, skrze které my dané situace hodnotíme jako omezující).

 

Pokud se nám nepodařilo se plně osvobodit – což předpokládám, že valné většině z nás ne, neboť nám bránily vnější či vnitřní překážky, o jejichž příčinách jsem se zmiňovala v předešlém odstavci – nastává nyní čas pohroužení se do sebe, s cílem rozjímat o daných tématech abychom lépe porozuměli tomu, co se s námi v dané době dělo a co tedy ve skutečnosti od života v této oblasti chceme. Pro tento účel je vhodné otevřít se hlasu svého srdce – pokud meditujete, je to přesně to, o čem mluvím.

 

Znamení Ryb nám pomáhá rozpouštět staré myšlenkové vzorce (říkám jim filtry) proto se můžeme v dané oblasti určitou dobu cítit zmateni. Až se planeta Uran vrátí do znamení Berana (březen 2011), budeme mít druhou šanci zjistit, zda se již cítíme svobodní (zda se nám podařilo dané filtry odstranit), nebo se alespoň o nové osvobození znovu pokusit.

 

Pozor na závislosti

Ještě bych se ráda zmínila ve vztahu k tomuto uskupení planet, že znamení Ryb podporuje také závislosti. Lidé, kteří jsou již nyní duchovně zaměření, mohou mít tendenci brát tyto věci až fanaticky vážně – např. mohou podlehnout závislosti na duchovní stránce života a potlačit jeho materiální stránku, která je stejně důležitá pro harmonické plynutí našich energií. Stejně tak to zavání nadměrnou idealizací si toho, co daná oblast, ve které se v našem horoskopu výše zmíněná konstelace nachází, reprezentuje.

 

Přesná konjunkce planety Jupiter a Uran, o níž byla celá tato předpověď, nastane v noci z 18. na 19. září. Pokud chcete zjistit, jak tato konstelace ovlivňuje právě vás, zaměřte se na témata, která se vám v období 14 dní před tímto datem a 14 dní po tomto datu objevují – ať již niterně, nebo ve vnějších událostech, které by se mohly vztahovat k tomu, co jsem popisovala výše. Budu ráda, pokud se budete chtít se mnou o vaše zkušenosti podělit – můj mail je: martina@oknododuse.cz

 

Hodně štěstí nejen při osobní transformaci,

 

Martina Kabala

www.oknododuse.cz

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

02.09.2010 - 13:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám